Maşinile n-au voie în Sfântu Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii din localitatea Sfântu Gheorghe au interzis, de astăzi, circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice. Excepţie de la regulă fac tractoarele localnicilor şi celebrul „trocarici“ care transportă turiştii între sat şi plaje. Proiectul de hotărâre care se aplică de astăzi a fost aprobat la finele lunii iunie.

Primarul Valentin Sidorencu este de părere că prin această metodă va pune capăt avalanşei de maşini importate în ultima vreme de localnici. Cu ajutorul barjelor, oamenii au adus de peste hotare, în ultimii ani, tot felul de rable, profitând de faptul că maşinile nu necesită înmatriculare.

„Am avut multe comenzi, la început aduceam bărci din Anglia, le tractam cu câte un jaf de Daihatsu sau Ssang Yong pe care dădeam câteva sute de lire. Am văzut că sunt mulţi interesaţi de maşini pentru că le folosesc prin baltă”, a povestit tulceanul Iulian Denisov. Aşa se face că „multe maşini cu numere de Londra şi volane pe dreapta umblă prin stuf”.

„Hotărârea iniţială a fost de a restricţiona circulaţia autovehicu­lelor pe strada întâi şi pe a doua, străzi care s-au dorit pietonale. Drept pentru care am şi primit de la Poliţia Rutieră tulceană aprobare pentru restricţie” a spus Valentin Sidorencu. Localnicii nu primesc cu ochi buni decizia edililor.

„Nu e normal să nu se poată circula prin sat. Unii mai şi muncesc pe aici. Maşina e o necesitate!”, s-a revoltat Sorin Zaharencu, localnic.

Mai mulţi posesori de maşini din localitate au contestat la Prefectură hotărârea.

Decizie luată la puricat

image

Localnicii şi turiştii străbat comuna la pas



Hotărârea în cauză este cu dus şi-ntors. Prefectul Vasile Gudu susţine că primarul ar putea fi tras la răspundere pentru proiectul respectiv, iar cei de la Poliţia rutieră spun că nu se poate interzice circulaţia în totalitate, dar aceasta poate fi restricţionată pe anumite porţiuni.

„Trebuie verificată legalitatea hotărării, pentru că, din câte se pare, nici prezenţa la şedinţa în care s-a aprobat nu ar fi fost statutară. Se vor face verificări“, a declarat prefectul Gudu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite