Martori: drapelul României, arborat în Moldova după negocieri cu poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri moldoveni care au participat săptămâna trecută la arborarea drapelului României şi al Uniunii Europene pe principalele instituţii de la Chişinău, au recunoscut că gestul respectiv, suspectat că ar fi fost ideea autorităţilor, a fost negociat cu poliţia.

"Noi ne-am înţeles cu doi reprezentanţi ai Poliţiei şi am instalat steagul la Preşedinţie. Apoi mulţimea s-a deplasat la Parlament. Şi noi crezând că o să ajute şi la Parlament, am făcut asta şi acolo. Am negociat fix cu poliţia ca să facem ceva să oprim masele", a declarat Ion Galaţchi (17 ani) pentru televiziunea moldoveană EUTV.

Întrebat a cui a fost iniţiativa, tânărul a spus că nu a fost ideea lor, dar că nici nu îşi mai aminteşte a cui a fost.

Dragoş Musteaţă a spus la rândul lui că au arborat drapelele pentru că "atunci când pui acolo steagul, oamenii zic că e cucerită instituţia de noi şi atunci nu mai e rost de devastare" şi că au cerut acordul poliţiştilor să urce steagurile.

Câteva zeci de mii de persoane au protestat violent în centrul capitalei Republicii Moldova, la două zile după anunţarea rezultatelor preliminare ale alegerilor parlamentare, în urma cărora Partidul Comuniştilor a ieşit câştigător.

Scopul anunţat al protestului a fost declararea alegerilor ca fiind incorecte, iar rezultatele fraudate.

Manifestanţii au devastat clădirile preşedinţiei şi cea a parlamentului, iar pe clădiri au fost arborate drapele ale României şi Uniunii Europene.

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a declarat după acest incident că arborarea steagului României pe instituţiile oficiale de la Chişinău reprezintă cea mai mare umilinţă la adresa independenţei statului moldovean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite