Martora din cazul Mailat e bine mersi, acasă la Avrig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva zile după începerea procesului lui Romulus Mailat, autorităţile italiene se dau de ceasul morţii că nu găsesc martorul-cheie al întregului caz, avrigeanca Emilia Neamţu.

La câteva zile după începerea procesului lui Romulus Mailat, autorităţile italiene se dau de ceasul morţii că nu găsesc martorul-cheie al întregului caz, avrigeanca Emilia Neamţu.

Aceasta se află însă chiar la ea acasă, în Avrig, judeţul Sibiu. O uliţă desfundată ce se termină în Valea Avrigului duce pe strada Unirii, către casa Emiliei Neamţu. Pe oricine întrebi în zonă te îndrumă rapid. Doar că îţi răspund cu o oarecare nedumerire. „Femeia e nebună. Ce vreţi de la ea? Uite, acolo stă", spune Vasile, un bărbat la vreo 40 de ani, care îi e vecin.

Fără să fie nevoie de mascaţi şi autorităţi, oricine poate da de Emilia Neamţu, care, zilele acestea, îşi caută de lucru pe lângă casă. Şi stă de vorbă cu oricine o întreabă. „Mă caută poliţia?”, întreabă ea, după care, cum are obiceiul, face câteva cruci şi câteva plecăciuni, îmbinate cu rugăciuni.

Habar nu are de cum mai stau lucrurile cu Mailat. Susţine că tot ce a spus autorităţilor este real. „Mai sunt doi martori, un chinez şi un şofer de autobuz. Şoferul autobuzului 32 de lângă Gara Tor di Quinto. Atunci l-am văzut pe Nicolae Mailat cu femeia pe umăr, avea capul în faţă şi picioarele în spate şi l-am întrebat ce a făcut. Dar el m-a ameninţat că mă omoară dacă povestesc ce am văzut carabinierilor”. Şi iarăşi cruci şi temenele.

Emilia Neamţu s-a întors la Avrig la începutul acestui an. De atunci, vecinii povestesc că şi-a reluat vechile obiceiuri - colindă oraşul cu Biblia în mână, trântindu-se, din când în când, pe jos, plină de evlavie. Mai mult, povestesc oamenii oraşului, Emilia Neamţu merge din când în când la biserică pentru a se ruga pentru Romulus. „Romică a ucis-o”, strigă femeia. După care se închină şi face temenele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite