Martor: asasinii jurnalistei Annei Politkovskaia au primit două milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un martor audiat în procesul celor patru presupuşi complici în asasinarea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia a declarat că făptaşii au primit două milioane de dolari.

Potrivit unui avocat al apărării citat de AFP şi preluat de NewsIn, care a cerut ca numele său să nu fie dat publicităţii, martorul, Lom-Ali Gaitukaev, a afirmat că a "aflat de la un grup de anchetatori că s-au plătit două milioane de dolari" pentru uciderea jurnalistei de opoziţie.

Jurnaliştilor li s-a cerut să părăsească sala în timpul mărturiei.

Lom-Ali Gaitukaev ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru comiterea unui atentat împotriva unui om de afaceri ucrainean. Adus la tribunal cu cătuşe la mâini, martorul este înrudit cu doi fraţi ceceni, Djabrail şi Ibraghim Mahmudov, acuzaţi că au urmărit-o pe victimă.

Cel care a comandat crima nu a fost identificat, iar cel care a comis-o este încă în libertate.

Anchetatorii ruşi "ştiu unde să îl caute" pe asasin, a declarat în 24 noiembrie preşedintele comisiei de anchetă a Parchetului.

Potrivit apărării, actul de acuzare desemnează un om politic neidentificat din Rusia ca fiind cel care a comandat crima. Niciunul dintre acuzaţi nu şi-a recunoscut vinovăţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite