Mărţişoare politice pentru electoratul feminin din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii liberali au "ocupat" strategic centrul oraşului, în timp ce reprezentanţii TSD şi-au adjudecat strada Napoca

Laszlo, liderul Organizaţiei de Studenţi a PNL Cluj. Tinerii PSD au urmat la rând pe strada Napoca, din centrul oraşului, care au oferit mărţişoare, aplicate pe un carton, cu sloganul "O primăvară cât mai frumoasă", semnat în original de liderul organizaţiei municipale, Remus Lăpuşan. "Este o acţiune finanţată de Organizaţia Municipală, care include şi baloanele de la Sfântul Valentin şi se va extinde şi la 8 Martie, în acelaşi proiect Socialism is Sexy", ne-a spus Gabriel Oniga, liderul TSD.
Ghiocei cu sigla partidului de la tinerii democraţi
Ultimii care au încheiat ziua cadourilor au fost tinerii de la PD. Îmbrăcaţi cu pelerine portocalii, au oferit peste 1500 de ghiocei, în tot oraşul, peste care au aplicat ca un inel sigla portocalie a PD. "Am lucrat toată dimineaţa cu colegii din organizaţie, pentru tipărirea şi aplicarea siglei", ne-a dezvăluit Ionuţ Dardai, liderul tinerilor democraţi.
Producătorii de mărţişoare protestează
Cadourile politicienilor nu au acoperit cererea clujenilor. Peste 200 de tarabagii au fost asaltaţi, până seara târziu, de mii de persoane de toate vârstele. De la chinezăriile anoste la mărţişoare tradiţionale, manuale sau ultramoderne, din coji de nucă, lemn, flori uscate, mărgele sau răşini, alternate de ghiocei, mâţişori sau lalelele, de import sau producţie indigenă. Dacă majoritatea ghioceilor au venit în ajun cu trenul din zona Babadag, lalelele au început să fie produse în serele din comunele limitrofe. Producătorii autohtoni de mărţişoare nu sunt la fel de fericiţi ca şi florarii. Doru Matiş, care de peste 20 de ani face mărţişoare, ne-a spus că va protesta la primărie, cu ceilalţi producători locali, pentru maniera în care au fost impozitaţi. "Boc a decis ca taxele să fie ridicate la tarabă, dar poliţiştii ne-au amendat, pentru că nu cunoşteau inovaţia primăriei", ne-a spus Matiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite