Un dispozitiv incendiar a fost lansat asupra unei şcoli evreieşti din Marsilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dispozitiv incendiar a fost aruncat, marţi, dimineaţa, în Franţa, în direcţia unei şcoli evreieşti din Marsilia (sud-est), provocând pagube materiale, însă nu şi victime, a anunţat justiţia, transmite AFP.

Primele elemente ale anchetei arată că dispozitivul incendiar era unul artizanal, alcătuit din trei bombe cu aerosol inflamabile. Incendiul a distrus un gard de vegetaţie şi a avariat patru vehicule parcate în apropierea liceului Leon Bramson din Marsilia, unde învaţă 400 de elevi.

"Nu ştim dacă este vorba despre un act gratuit, o provocare sau represalii", a declarat Procurorul Republicii, Jacques Dallest, într-o conferinţă de presă.

Anchetatorii nu au arestat pe nimeni. Un riveran a declarat că a observat un tânăr, însă deocamdată nu există informaţii certe despre autorii actului sau motivaţia lor, a precizat procurorul.

"Nu există răniţi, însă este un eveniment inacceptabil pentru că el a vizat o instituţie şcolară", a adăugat el.

Directorul colegiului, Maurice Cohen-Zagouri, a afirmat că incendiul s-a produs "destul de departe de sălile de clasă" şi că orele nu au fost întrerupte.

Viceprimarul din Marsilia responsabil cu probleme de securitate, Caroline Pozmentier, prezentă la conferinţa de presă, a reamintit că o sinagogă a fost incendiată la Marsilia în 2002 şi o şcoală evreiască în 2005.

Prefectura Marsiliei a decis să consolideze patrulele din jurul instituţiilor şcolare şi religioase în preajma sărbătorilor evreieşti din septembrie şi octombrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite