Marko: Ar trebui să negociem la comun cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că în urma discuţiilor purtate azi cu preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a reieşit că cele două formaţiuni politice ar trebui să-şi coreleze acţiunile în negocierile pentru formarea noului Guvern.

Parteneri de guvernare din 2004, PNL şi UDMR ar urma astfel să negocieze cu PSD şi PD-L din postura unui bloc politic de sine stătător, punând la bătaie procentele cumulate în alegeri de liberali şi maghiari. "Noi (PNL şi UDMR - n.n.) fiind pe aceeaşi parte a baricadei, ar trebui să ne corelăm mai strâns", a declarat Marko Bela, citat de NewsIn, care a explicat faptul că fără UDMR, dar mai ales fără PNL nu se prea poate concepe o formulă de guvernare.

Marko a precizat că a purtat discuţii cu premierul Tăriceanu, pentru ca, în negocierile formale care urmează să înceapă, cele două formaţiuni să acţioneze împreună. Liderul formaţiunii maghiare a subliniat că înţelegerea PNL - UDMR nu este consfinţita însă prin semnarea unui protocol.

De altfel, liderii PNL în frunte cu Tăriceanu s-au declarat în repetate rânduri mulţumiţi de colaborarea pe care au avut-o la nivelul guvernamental şi parlamentar cu UDMR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite