Marius Petcu negocia şi moneda în care să-i fie plătită şpaga. Omul de afaceri către Petcu: "Dacă vreţi vă dau în lei, da' ziceaţi că vreţi euro"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a negociat cu omul de afaceri Petre Scrieciu inclusiv moneda în care avea să primească şpaga, potrivit referatului realizat de procurorii anticorupţie care anchetează cazul.

În documentul citat de Realitatea TV se arată că Marius Petcu "a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro", imobil trecut pe numele soţiei sindicalistului, Claudia Petcu.

"Valoarea vilei a fost cu mult diminuată, ea fiind evaluată la doar 50.000 de euro. Din interceptări reiese, însă, că Petcu nu a fost mulţumit de vilă şi i-a cerut omului de afaceri să îi dea bani lichizi. Ei au ajuns să negocieze tranşele de bani chiar în prezenţa fiului liderului sindical", susţine Rtv, citând din referatul procurorilor.

Petre Scrieciu: Am reuşit de am făcut rost de nişte bani...
Marius Petcu: Aşa!
Petre Scrieciu: Şi vă dau acum ceva. I-am schimbat la euro că, că...Patruzeci de mii!
Marius Petcu: Patruzeci de mii totu', da?(...) Tre' să facem o discuţie pe sume.
(...)
Petre Scrieciu: Haideţi, că e relativ simplu aicea! În decembrie eram la zi, aicea, cu hotelul, da?
Marius Petcu: Ăhă!
Petre Scrieciu: La sfârşitu' lu' decembrie eram la zi!
Marius Petcu: Pe decembrie nu mi-ai mai dat!"

O altă discuţie se referă la sume de bani şi la moneda în care aceştia ar fi trebuit plătiţi lui Petcu.

Petre Scrieciu: Deci, v-am dat patruzeci, mai sunt patruş trei două sute treiş' opt!
Marius Petcu: O şi...Deci, deci tu pe genu' ăsta de, de, de compensare mergi!
Petre Scrieciu: Dacă vreţi vă dau în lei, da' ziceaţi că vreţi euro!
(...)
Petre Scrieciu: Păi, eu, eu nu ştiu..Deci eu nu mai am posibilitatea să... O duc rău, ştiţi, cu banii! Nu pot să mai investesc nimic!
Marius Petcu: Petrică, tu m-ai băgat în chestia aia! Tu crezi că eu aveam chef să-i cumpăr lui Mustaţă?"

La dosar există numeroase discuţii în care liderul de sindicat şi omul de afaceri negociază în câte tranşe să fie dată mita.

De asemenea, în referatul întocmit de procurorii DNA stă scris că Marius Petcu, în calitate de lider sindical, "a luat mita din cotizaţiile membrilor de sindicat", "plătiţi din salarii mici", în timp ce public susţinea că le reprezintă interesele, potrivit Rtv.

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, va fi cercetat în libertate, potrivit deciziei de vineri a Curţii de Apel Bucureşti. Acesta a fost prins în flagrant luând mită 40.000 euro de la omul de afaceri Petre Scrieciu, pentru a aranja ca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov. Suma totală cerută de Petcu s-ar ridica, potrivit procurorilor DNA, la 200.000 euro.

Procurorii anticorupţie au făcut recurs. Acesta se va judeca la instanţa supremă. Marius Petcu a fost eliberat vineri noapte din arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

Potrivit procurorilor, liderul de sindicat a primit timp de circa doi ani de zile lunar 20.000 de euro de la Petre Scrieciu pentru a atribui firmei acestuia un contract de execuţie lucrări, în valoare de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA, potrivit unui comunicat de joi al DNA.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vilă situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite