Marionetele, metodă de reciclare a gunoaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marionetele, metodă de reciclare a gunoaielor
Marionetele, metodă de reciclare a gunoaielor

Elevii de clasa a III-a şi a IV-a, din mai multe şcoli din Alba Iulia, au învăţat să facă păpuşi şi marionete din cârpe şi ziare vechi. Atelierul „Magia păpuşilor“, coordonat de actorii Izabela şi Mircea Moş, are loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru.

Sticle de plastic, ziare vechi, haine care nu mai pot fi purtate şi jucări uitate - toate, sunt materie primă pentru copiii cu imaginaţie. Aceste „gunoaie“ pot căpăta o nouă viaţă şi pot întruchipa personajele preferate ale copiilor: zmei şi zâne sau personaje din cărţile de poveşti sau din desene animate.
Ei pot învăţa să meşterească astfel de păpuşi în atelierele celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru, care au început ieri şi se vor încheia duminică. Două dintre aceste ateliere sunt „Magia păpuşilor“ şi „Origami, un joc al imaginaţiei“. Studioul de creaţie unde se va învăţa confecţionarea păpuşilor şi a marionetelor este coordonat de doi actori arădeni, Izabela şi Mircea Moş. Actorii le-au arătat copiilor cum să facă un om din hârtie de ziar sau un leu dintr-o bucată de burete desprinsă dintr-o banchetă veche.

Hannah Montana, preferata copiilor

„Totul poate fi utilizat, de la ziare la materiale colorate sau pungi. Poate fi şi o metodă de reciclare şi o metodă de a economisi bani la îndemâna părinţilor. Este nevoie doar de imaginaţie şi de un pic de sfoară. Copiii sunt foarte creativi şi trebuie doar să-i încurajezi pentru a reuşi lucruri deosebite“, a spus actriţa Izabela Moş. La atelierul „Magia păpuşilor“ au participat elevi din clasele III-IV de la Şcoala „Avram Iancu“, care au ales să creeze marionete inspirate de personajele lor preferate.
„Copii au venit cu materialele lor şi sunt foarte încântaţi de ceea ce vor face. Au adunat tot felul de lucruri, bucăţele de lemn, peruci colorate şi sunt diaspuşi să modifice şi jucăriile mai vechi. Încearcă să le dea forma persoanjelor pe care le iubesc“, a spus institutorul Maria Popescu. „Am adus mai multe jucării de pluş vechi pe care nu le mai vreau. Din ele vreau să fac o păpuşă şi mai mare, care să semene cu Hannah Montana, să aibă părul blond şi să se îmbrace frumos“, a spus Andreea Nistor, elevă în clasa a II-a.
De altfel, cele mai iubite persoanje sunt Hannah Montana, Prâslea, Peter Pan, Robin Hood, Zâna Zânelor şi Ileana Cosânzeana. „Copiii decid ce vor face cu ce au adus. În fiecare an preferinţele se schimbă, dar personajele din poveşti şi din basme rămân mereu printre preferate“, a spus Izabela Moş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite