Marinari români, ameninţaţi cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piraţii somalezi, care la 11 aprilie au capturat nava Buccaneer, la bordul căreia se află şi cinci marinari români, au dat un ultimatum de 72 de ore, începând de vineri, pentru începerea unor negocieri concrete.

MAI CITIŢI ŞI:

Remorcherul cu cinci români la bord care a fost capturat de piraţii somalezi a ajuns pe coastele Somaliei
O zonă folosită de piraţii somalezi este survolată de elicoptere
Cinci români, răpiţi de piraţii somalezi


În caz contrar, ei vor începe să ucidă ostaticii, relatează cotidianul „La Stampa”. Armatorul vasului Buccaneer, Silvio Bartolotti nu crede însă că somalezii ar fi lansat un ultimatum. „Noi am fi fost primii care am fi aflat despre acesta“, susţine el.

Remorcherul Buccaneer, având la bord zece italieni, cinci români şi un croat, a fost capturat în Golful Aden. Informaţia referitoare la uciderea ostaticilor a fost dezvăluită de rudele a doi dintre italienii deţinuţi, Vincenzo Montella şi Giovanni Vollaro, care au reuşit să ia legătura cu familiile joi seară. „Cerem interes maxim din partea Guvernului şi ca Berlusconi să facă tot ceea ce este posibil pentru a obţine eliberarea ostaticilor”, au spus rudele celor doi.

După ce marinarii români au fost capturaţi, Ministerul Român de Externe a dat asigurări că menţine legătura deopotrivă cu autorităţile de la Roma şi cu familiile celor cinci români. Atacul din 11 aprilie a intervenit pe fondul intensificării spectaculoase a activităţii piraţilor somalezi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite