Marile oraşe s-au gătit cu ghirlande

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decembrie, localităţile îmbracă haine de sărbătoare. Luminiţele de pe bulevarde se vor aprinde pe 1 sau pe 6 decembrie, în funcţie de stadiul pregătirilor.

În municipiul Târgu Jiu, SC Romlux, firma care se ocupă de iluminatul public în oraş, are pregătiţi 12 kilometri de ghirlande, 380 de ghirlande transversale şi 936 de figurine luminoase, plus un pom de iarnă metalic, înalt de 22 de metri.

100 de brăduţi în centru

O premieră pentru centrul oraşului vor fi tunelurile luminoase, dar şi cei 100 de brăduţi, cu o înălţime de 4 metri fiecare. Aceştia vor putea fi admiraţi începând cu data de 1 decembrie, data când autorităţile şi-au propus să pornească instalaţiile.

Mai puţine Luminiţe, la Braşov

La Braşov, iluminatul ornamental se va aprinde pe 6 decembrie. „Braşovul, oraş din poveste”, cum este numită acţiunea de edili, va rămâne la nivelul anului trecut. Vor fi mai puţine lumini de Crăciun şi vor fi concentrate în centrul vechi al oraşului, care va fi împodobit în mare parte cu ghirlandele din 2007.

Şi în municipiul Râmnicu Vâlcea majoritatea ornamentelor sunt cele din anii trecuţi, cu menţiunea că Primăria a alocat suma de 150.000 de lei, din care să mai fie achiziţionate beculeţe şi instalaţii.

Mangalia va străluci de sărbători

Primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, este hotărât ca în acest an oraşul să strălucească. Pe bulevarde, perdele luminoase vor îmbrăca pomii, brăduleţi luminoşi vor fi peste tot, iar figurine din beculeţe, precum şi ursuleţul Tedi, pinguinul Fredi şi omul de zăpadă Charly vor fi anul acesta oaspeţi de onoare ai oraşului. Sensul giratoriu din Mangalia va fi şi el pregătit pentru sărbători cu brazi luminoşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite