Marile bulevarde, înfrumuseţate cu plante din import

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Iaşi vor fi plantate magnolii şi tuia, iar edilii din Botoşani vor cumpăra sute de mii de flori din Olanda. Curăţenia de primăvară a intrat în linie dreaptă în oraşele Moldovei. Muncitorii au început deja să amenajeze spaţiile verzi.

Fiecare oraş important încearcă să iasă în evidenţă prin tipurile de arbori şi florile exotice care vor fi sădite în următoarea perioadă. Astfel, Iaşiul va fi împodobit cu magnolii, Suceava cu zeci de mii de panseluţe, iar la Botoşani vor fi aduse flori din Olanda.

Autorităţile ieşene au anunţat că în perioada următoare vor fi plantaţi în jur de 100 de magnolii şi arbori tuia pe spaţiile verzi din Podu Roş şi pe bulevardul Socola. „Acolo avem copaci. Îi vom păstra până vor creşte magnolii, iar apoi vom reface tot acel spaţiu din Podu Roş până în zona intersecţiei cu bulevardul Nicolae Iorga”, a anunţat primarul Gheorghe Nichita.

Iaşi: Copacii bătrâni, înlocuiţi cu tuia

Totodată, în mai toate cartierele din Iaşi vor fi schimbate gardurile vii cu tuia. „Nu ne costă foarte mult, pentru că produsele sunt din pepiniera proprie. Florile care vor apărea în primăvară sunt sădite din toamnă. Primăvara plantăm doar ce s-a deteriorat peste iarnă”, a precizat Luminiţa Sălceanu, şeful Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) Iaşi.

Autorităţile locale ieşene au anunţat luna trecută că arborii din mai multe zone ale oraşului vor fi înlocuiţi cu tuia şi castani. Astfel au fost curăţate mai multe zone centrale, dar şi intrarea în municipiul Iaşi pe Drumul European 583.

Suceava: Panseluţe şi fântâni decorative

Reprezentanţii Primăriei Suceava au anunţat că de la jumătatea acestei luni vor planta în jur de 150.000 de panseluţe în zona centrală, dar şi în cartierele Burdujeni şi George Enescu.

La începutul lunii aprilie, 3.000 de stâlpi din Suceava vor fi ornaţi cu ghivece de petunii sau muşcate, iar pe spaţiile verzi din oraş vor fi instalate 60 de pergole, care, roabe sau fântâni decorate din lemn cu ghivece de flori. Asociaţiile de proprietari vor primi din partea Primăriei gard viu, puieţi de tei sau mesteacăn, precum şi câteva sute de trandafiri.

Botoşani: Stejar şi arţar alb

Pe de altă parte, autorităţile botoşănene susţin că vor achiziţiona câteva sute de mii de flori, după aprobarea bugetului local. La fel ca în 2008, florile vor fi cumpărate din Olanda, în timp ce plantele perene vor fi cumpărate, cel mai probabil, din Republica Moldova. Plantele vor fi sădite începând cu luna viitoare. Reprezentanţii Primăriei Botoşani susţin că vor fi plantate specii precum tei, stejar şi arţar alb.

Pe de altă parte, în Bacău vor fi plantaţi în jur de 1.000 de tei, castani, mesteceni, catalpe şi stejari, dar şi peste 15.000 de fire de gard viu. Autorităţile locale susţin că speciile au fost obţinute în pepiniera proprie şi că acţiunea de plantare va începe în cartierul Cornişa Bistriţa şi se va extinde şi în celelalte zone ale oraşului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite