Marian Gruia: „Deciziile luate de preşedinte şi premier sunt total ilegale.”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele şi premierul au anunţat că renunţă la serviciile poliţiştilor. Aceştia sunt însă obligaţi prin lege să le asigure protecţia celor doi demnitari. Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul de Interne, Marian Gruia susţine că deciziile luate de preşedinte şi premier sunt total ilegale.

 „Poliţiştii sunt obligaţi prin Lege să asigure traseele de deplasare ale celor doi demnitari, iar cele două persoane nu pot să renunţe, unilateral, la protecţia poliţiei. Dacă nu mai vor să fie protejaţi, să renunţe la funcţiile pe care le ocupă şi atunci nu vor mai avea treabă cu poliţiştii” a subliniat Marian Gruia.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor consideră că structura poliţiei nu este sprijinită de Ministerul de Intrne. „Ministrul Vasile Blaga trebuia să trimită un răspuns scris preşedintelui, în care să îi explice că încalcă legea, care încă este în vigoare, dacă Guvernul nu o va schimba foarte curând, chiar şi azi ar fi posibilă o modificare legislativă prin Ordonanţă de Guvern”, a mai spus Gruia.

Comentariile Corinei Dragotescu:

image

Javră ordinară

Băsescu trage şi poliţia pe dreapta

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite