Mari premii pentru elevii şi profesorii merituoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mari premii pentru elevii  şi profesorii merituoşi
Mari premii pentru elevii şi profesorii merituoşi

„Gala Premiilor în Educaţie“ va recompensa cele mai bune proiecte din Educaţie. Elevii, studenţii, profesorii şi organizaţiile neguvernamentale se pot înscrie până la 27 septembrie pentru un premiu în Educaţie.

Excelenţa în Educaţie va fi premiată la sfârşitul lunii octombrie la “Gala Premiilor în Educaţie“. Concursul are nouă secţiuni: “Elevul anului“, “Profesorul preuniversitar al anului“, “Studentul anului“, “Cel mai bun proiect educaţional“, “Profesorul universitar al anului“, “Şcoala anului“, “ONG-ul anului“, “Cercetătorul anului“ şi “Facultatea anului“.

Înscrierea la gală a început la 15 iunie şi se află în plină desfăşurare. Cei care vor să participe la competiţie vor accesa site-ul www.premiileineducatie.ro, unde îşi vor crea un cont pentru categoria la care vor să concureze.

Potrivit organizatorilor, cele mai multe înscrieri de până acum s-au făcut pentru „Elevul anului“(186), pentru “Profesorul universitar al anului“(155) şi pentru „Studentul anului“(142).

„Până în momentul de faţă sunt create 700 de conturi pe site, dar pentru ca aceste conturi să se transforme în candidaturi complete, participanţii trebuie să trimită prin poştă formularul de concurs semnat“, afirmă Roxana Colisniuc, coordonatorul proiectului „Gala Premiilor în Educaţie“.

Premii de 200.000 de euro

Valoarea totală a premiilor este de 200.000 de euro. Organizatorii concursului susţin că, la fiecare categorie, va fi ales omul sau proiectul care a avut un impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România.

Proiectele vor fi evaluate de trei categorii de jurii: pentru sistemul preuniversitar, pentru universităţi şi cercetare şi pentru organizaţiile neguvernamentale. Juriile au fost stabilite şi se găsesc pe site-ul concursului.

După încheierea înscrierilor în concurs, formularele vor fi examinate de o echipă de la Fundaţia „Dinu Patriciu“, care va stabili care dintre concurenţi vor fi înscrişi în competiţie şi dacă mai e necesar să mai trimită alte acte. Candidaţii la concurs trebuie să propună proiecte desfăşurate în anul şcolar 2008-2009.

„Prin lansarea acestei competiţii ne propunem să revitalizăm valorile învăţământului românesc. Dorim să vorbim în mod pozitiv şi constructiv despre educaţie şi mai ales despre oamenii extraordinari care realizează deja schimbarea în bine de care sistemul are atâta nevoie“, a spus Tincuţa Baltag, directorul Fundaţiei “Dinu Patriciu“.

Aceasta a mai spus că premiile în Educaţie vor urmări să recompenseze eforturile oamenilor din sistemul de Educaţie şi să-i motiveze să-şi continue munca.

JURIZARE

Dosarele înscrise în concurs vor fi evalute în trei etape. În perioada 28 septembrie - 18 octombrie, juriul fiecărei categorii de concurs va analiza formularele trimise de candidaţi şi vor acorda note de la 1 la 10 pentru fiecare dosar evaluat. Fiecare aplicaţie va fi evaluată de cel puţin patru membri ai juriului. Apoi, pentru fiecare candidat va fi calculată media aritmetică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite