Mareş, prezent la prelevarea de probe: S-a putut constata doar "distrugere, fum şi funingine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În camera de la Maternitatea Giuleşti unde a avut loc explozia nu s-a putut constata decât "distrugere, fum şi funingine", a declarat, marţi, inspectorul şef adjunct al ITM Bucureşti, Ştefan Mareş.

Ştefan Mareş a fost prezent la acţiunile de prelevare de probe de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, unde a declarat că, de miercuri, toţi angajaţii spitalului care au fost pe tura de luni seară vor fi chemaţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, când s-a produs tragedia.

Acesta a precizat că aceasta va fi doar una dintre măsurile pe care ITM Bucureşti le va întreprinde în cadrul anchetei privind explozia de la Maternitatea Giuleşti.

În camera în care a avut loc deflagraţia nu s-a putut constata decât distrugere, fum şi funingine, arătând că acel loc a fost scena unui dezastru, a mai spus Mareş.

Nu se poate spune nimic cu certitudine. Ne vom putea pronunţa doar după ce ITM va intra în posesia documentelor în baza cărora a fost organizată activitatea la maternitate şi în urma primirii rezultatelor unei expertize, a explicat inspectorul şef adjunct al ITM Bucureşti.

Mareş nu a precizat în ce constau obiectivele acestei expertize, arătând doar că aceasta va fi de natură să stabilească cu claritate ce anume a declanşat incendiul.

Acesta, împreună cu o comisie, a venit, marţi, la Maternitatea Giuleşti pentru a face cercetări în legătură cu explozia produsă luni seară în urma căreia patru copii au murit şi alţi şapte sunt în stare gravă.

image

Întrebat despre prezenţa inspectorilor de muncă în acest caz, Mareş a spus că incidentul a fost unul periculos, care ar fi putut avea urmări mult mai grave şi asupra altor persoane decât victimele înregistrate.

Procedura de cercetare a fost demarată încă de luni seară, la ora 00.00, a declarat Constantin Bujor, directorul general de la ITM Bucureşti, pentru Mediafax.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedat patru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ancheta este coordonată de procurorul şef Marius Iacob.

Procurorii au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat Marius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.

image

Asistenta responsabilă de salonul de Terapie Intensivă la momentul producerii incediului nu a putut fi audiată fiind în stare de şoc. Procurorul a mai spus că toate audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei, până marţi nepunându-se problema reţinerii personalului medical.

În următoarele zile vor fi finalizate concluziile specialiştilor legate de cauzele tragediei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite