Marele premiu la Loto îi atrage ca un miraj pe ploieşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii visează la excursii în Africa, maşini mai bune sau diamante. În primele două săptămâni ale lunii februarie, la agenţiile Loto din Ploieşti, s-au jucat cu aproape 20.000 de bilete mai mult decât în toată luna ianuarie.

Numai în primele două săptămîni ale lunii februarie, la agenţiile Loto 6/49 din Prahova, au fost jucate aproape 235.000 de variante, pe aproximativ 95.000 de bilete. În toată luna ianuarie, la agenţiile prahovene, au fost cumpărate puţin peste 76.000 de bilete, pe care au fost jucate  în jur de 180.000 de variante.

Potrivit reprezentanţilor Loteriei Naţionale Române, acest număr crescut de jucători se datorează reportului mare din ultimele săptămâni. La jocul 6/49, în prima săptămână a lunii februarie, reportul era de aproximativ 8.000.000 de lei. Următoarea săptămână, suma a fost din nou reportată, ajungându-se la aproape 9.500.000 de lei. Pentru că nici de această dată nu a câştigat nimeni marele premiu la 6/49,  la tragerea de astăzi, reportul a ajuns, pentru categoria I, la fabuloasa sumă de aproximativ 11.000.000 lei (aproape 2,6 milioane de euro), iar pentru categoria a II-a, la peste 7.000.000 de lei.

Jucători cu vechime

La Agenţia Loto din parcul Mihai Eminescu, cea mai mare din Ploieşti, jucătorii cumpără bilete mai ales pentru că aici sunt frecvente câştigurile la categoria a II-a. “Anul trecut, s-au câştigat 100.000 lei la categoria a II-a, la jocul 6/49, iar o altă persoană a câştigat la un loz în plic, pe care l-a cumpărat cu 3 lei, un premiu de 5.000 de lei”, povesteşte şeful agenţiei, Maria Piţigoi. Ea lucrează aici încă de la înfiinţare, de 30 de ani, şi spune că sunt jucători care vin de atunci, în fiecare săptămână, să cumpere un bilet.

 Unul dintre aceşti jucători este Viorel Mihai, care se prezintă la agenţie şi de două ori pe săptămână, în speranţa unui câştig important.

Jucători cu vise mari

Mulţi dintre cei care joacă la cele 29 de agenţii loto din Ploieşti folosesc scheme la colectiv, sau numere cu semnificaţii personale. Alţii, în schimb, aleg numerele la întîmplare, pentru că ei consideră că acest joc ţine doar de noroc.
Florin Blaga joacă la 6/49 de un an şi, deşi nu a câştigat niciun premiu niciodată în viaţa lui, el spune că joacă din. Totuşi, dacă ar câştiga marele premiu la categoria a II-a, aşa cum îşi doreşte, ar vrea să dea 80% din bani unor fundaţii de ajutor pentru copii. Cu restul şi-ar ajuta propriul copil şi ar vizita Tanzania şi Namibia, ca să vadă cu ochii lui animalele pe care acum le poate vedea doar la televizor.

O jucătoare cu ceva mai multă experienţă este Irina Roman. “Dacă ar fi să câştig mi-aş achita integral casa şi m-aş muta definitiv din România în Cipru, acolo unde mi-am cumpărat locuinţa. Aş avea tot ce-mi doresc şi aş mai veni în vizită în România doar ca să-mi văd familia”, spune tânăra jucătoare. Visele mari ale acestor jucători ar putea deveni realitate, mai ales că anul trecut, doi ploieşteni au câştigat peste 47.000 de lei, fiecare, la categoria a II-a 6/49. La loto 5/40, cel mai important premiu câştigat de jucătorii din Ploieşti, anul trecut, a fost de peste 143.000 de lei la categoria I, în timp la jocul Noroc, cel mai mare câştig a fost la categoria a III-a, de aproape 15 lei. Cel mai valoros Joker de anul trecut, din Ploieşti, a fost de peste 16.000 de lei.

Vocea străzii

Doru Paraschiv
Ar trebui să-i iau nevestei mele un diamant că m-a tot înebunit de ani de zile că vrea unul şi nu am de unde să-i iau. Ce, am eu bani de aşa ceva? D-aia vin să pun bilet, poate, poate, cine ştie?

Eugen Guţu
În fiecare săptămână pun bilete la 6/49 şi Noroc. Dacă aş câştiga mi-aş face câteva îmbunătăţiri în apartament şi mi-aş schimba maşina, mi-aş lua una mai bună, dar nu foarte mare, să consume mult.

Irina Roman
„Nu pun după anumite scheme, pun numerele la întâmplare. De câştigat am câştigat doar o singură dată, acum 6 ani, cam vreo 8 milioane de lei. I-am luat de aici de la agenţie şi i-am dus alături, în magazin. I-am cheltuit pe toţi pe haine, că doar la asta visează femeile.

Radu Marcian
Am auzit că la agenţia asta se câştigă bine, aşa că m-am gîndit să vin şi eu să pun un bilet. Nu prea joc în mod constant, dar acum am rămas fără bani aşa că am zis că ar fi bine să fac un sacrificiu că poate vine norocul de sus.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite