Marea Neagră, „păzită” de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Litoralul românesc a fost mai „liniştit”, în sezonul estival din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, după ce, Inspectoratul General al Poliţiei Române a decis, la începutul verii, trimiterea a sute de cadre la malul mării.

Poliţiştii detaşaţi nu au avut parte de distracţie, pentru că nici infractorii nu au stat la plajă. Astfel, în urma celor aproape 3.000 de controale, în baruri, discoteci, pe drumurile publice ori în unităţile de cazare a turiştilor, au fost constatate peste 20.000 de abateri şi a fost nevoie să intervină în 312 scandaluri.

În această vară, la mare, au fost depistaţi 11infractori  urmăriţi la nivel naţional, 102 minori nesupravegheaţi, 88 vagabonzi şi cerşetori şi 17 bolnavi psihic.

Mai puţine furturi

În urma acţiunilor poliţiei,  pe litoral, au scăzut infracţiunile de sezon, comise la malul mării. Astfel, faţă de sezonul estival de anul trecut, au scăzut cu 19% furturile de pe plajă, cu 12, 5% cele din auto şi cu 75% cele din buzunare şi genţi.


Peste 700 de permise reţinute

Şi numărul accidentelor grave au scăzut, în judeţul Constanţa, cu peste 18% faţă de vara trecută, datorită acţiunilor în trafic a agenţilor de circulaţie. Aceştia au reţinut peste 700 de permise şi au retras 100 decertificate de înmatriculare, şoferilor care au crezut că distracţia la mare înseamnă încălcarea legislaţiei rutiere

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite