Marea Britanie: Magistrat judecat pentru agresarea şi evacuarea abuzivă a unor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un magistrat britanic din oraşul Kingston este judecat pentru evacuare abuzivă, agresare şi afirmaţii cu caracter rasist la adresa unei românce care locuia cu chirie într-o locuinţă a sa, relatează Kingston Guardian.

Stephanie Lippiatt, magistrat de 21 de ani, este judecată în prezent pentru evacuare abuzivă, agresiuni rasiste şi daune aduse proprietăţii, trei capete de acuzare pe care le neagă.

În vârstă de 63 de ani, Lippiatt a fost reţinută, în 18 iunie, împreună cu prietenul ei, Victor Hawes, după ce au încercat să-l evacueze pe partenerul româncei Maria Perec din apartamentul unde aceasta locuia cu chirie. Într-o înregistrare obţinută de juraţi, magistratul şi prietenul ei a încercat să îi evacueze pe cei doi chiriaşi români, agresându-i şi adresându-le injurii cu caracter rasist. Victor Hawes i-a calificat pe cei doi chiriaşi "gândaci români", timp în care Lippiatt încerca să-i evacueze din locuinţă.

În înregistrarea cu telefonul mobil se mai arată cum prietenul magistratului aruncă hainele şi alte bunuri ale românilor în casa scării imobilului.

Românca a acuzat-o pe Stephanie Lippiatt că a împins-o şi a călcat-o pe picior în timpul incidentului care s-a produs noaptea şi i-a aruncat lucrurile în scara imobilului, fapte negate de magistrată în faţa tribunalului.

În momentul arestării, Lippiatt a fost înregistrată de un poliţist spunând în faţa secţiei de poliţie: "Sunt străini împuţiţi şi vor scăpa".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite