De anul viitor, în Baia Mare numai nunţi de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate localurile din oraş vor funcţiona în intervalul orar 7.00 - 23.00. O decizie a Consiliului Local Baia Mare aprinde spiritele printre administratorii de restaurante.

Consiliul Local Baia Mare a decis ca, din prima zi a anului viitor, în municipiul Baia Mare să se organizeze numai nunţi de zi. În acest sens, în data de 6 iunie, anul acesta a fost postat pe site-ul Primăriei un proiect de hotărâre care va fi suspus votului consilierilor locali în şedinţa din luna iulie.
„Proiectul a fost avizat de comisia de specialitate şi va fi aprobat abia în luna iulie, pentru că trebuie să treacă 30 de zile de la afişarea lui pe site”, a arătat Rodica Brad, secretarul Primăriei Baia Mare. Ea a mai precizat c, în acest interval, cei nemulţumiţi pot aduce amendamente, cu condiţia să verifice pe internet proiectele de hotărâri emise de Primărie.

Iniţativa este mai veche

Ideea de a limita evenimentele doar pentru perioada de zi îi aparţine viceprimarului Mircea Dolha şi este veche de aproximativ patru ani. Între timp s-a revenit asupra ei, pentru o perioadă scurtă de timp, anul trecut, chiar a fost în vigoare, dar cu mici modificări. La vremea respectivă, se puteau organiza „nunţi clasice” doar în localurile de alimentaţie publică nehoteliere, care nu aveau vecini pe o rază de 200 de metri. „Am revenit asupra acestei hotărâri din cauza unei Hotărâri de Guvern care excepta hotelurile, dar de la anul gata. Nimeni nu va face excepţie de la regulă”, a punctat Mircea Dolha, viceprimarul Băii Mari.

Administratorii extrem de nemulţumiţi

Patronii şi administratorii de restaurante se arată extrem de nemulţumiţi de decizia luată de consilierii băimăreni şi spun că vor încerca, prin toate metodele, să îi facă să revină asupra ei. „Am două localuri. Unul în centru şi unul la marginea oraşului. Sunt de acord ca pe cel din centru să-l închid la ora 23.00, dar celălalt nu are vecini, nu deranjez pe nimeni”, s-a declarat nemulţumit Florin Marinca, unul dintre administratori.
„La cel de la periferie nu am clienţi ziua, numai noaptea, iar asta înseamnă că va trebui să renunţ la afacere. Voi duce cei 60 de angajaţi la Primărie să le dea ei de lucru”, a continuat el.
Mihaela şi Silviu sunt doi tineri băimăreni care lucrează de ani buni în Italia. Au decis să se căsătorească anul viitor şi au venit în ţară să-şi facă rezervare la unul dintre restaurante. La aflarea veştii că vor fi obligaţi să facă nuntă de zi au decis să renunţe şi să-şi organizeze cel mai fericit eveniment din viaţa lor la un local din afara oraşului. „Am tras doi ani ca să ne facem nunta aşa cum o dorim. Mai bine o facem în Tăuţii de Sus şi ne chefuim toată noaptea, decât în Baia Mare să facem aşa cum ne obligă ei”, au declarat tinerii.
Din punct de vedere al ospătarilor, nunta de zi este mult mai uşoară. „La ora 23.00 se termină totul, închidem uşa, stingem lumina şi plecăm acasă, iar a doua zi o luăm de la capăt”, a punctat Aura Pop, administratorul unui restaurant. „Oamenii sunt obişnuiţi să chefuiască noaptea şi mulţi renunţă la rezervări, pentru că vor nunta sâmbătăt noaptea, aşa cum ştiau ei că se face. Nu ştiu ce vom face”, a concluzionat ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite