Maraton în scaunul cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a trecut prin Târgu Mureş Chang-Hyun Choi, un sud-coreean în vârstă de 31 de ani, cu un handicap sever care-l ţintuieşte într-un scaun cu rotile. El se află într-un periplu prin care

Ieri a trecut prin Târgu Mureş Chang-Hyun Choi, un sud-coreean în vârstă de 31 de ani, cu un handicap sever care-l ţintuieşte într-un scaun cu rotile.
El se află într-un periplu prin care militează pentru reunificarea celor două state coreene. A pornit din Atena în 10 mai, iar punctul final e zidul Berlinului, unde va ajunge pe 17 mai.
După Europa, Hyun Choi va merge în Statele Unite ale Americii şi Japonia, apoi se va întoarce în Coreea de Sud, iar acţiunea sa are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor. Sud-coreeanul traversează 30 de ţări europene şi va parcurge în total 22.000 de kilometri într-un scaun cu rotile electric direcţionat cu gura (pentru că nu îşi poate controla mişcările mâinilor şi ale picioarelor) şi care merge cu 13 kilometri pe oră. Temerarul este însoţit în călătoria sa de un alt tânăr coreean, care îl ajută să transmită mesajul călătoriei. "Poliţia Rutieră îl însoţeşte pe întreaga distanţă parcursă pe teritoriul României. IJP Mureş l-a ajutat să îşi rezolve cazarea şi masa şi îl vom însoţi până la graniţa cu judeţul Cluj, unde îl preiau alţi colegi de-ai noştri", ne-a declarat Livia Popa, purtător de cuvânt al instituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite