India a declarat gruparea Maoistă ca fiind organizaţie teroristă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce forţele paramilitare ale guvernului indian au fost trimise în Bengalul de vest să recupereze un sat aflat sub ocupaţia gherilelor armate maoiste, executivul a declarat mişcarea comunistă ca fiind o organizaţie teroristă.

Prin decizia Guvernului, care a interzis anterior facţiunea maoistă din Partidul Comunist din India(PCI),  membrii organizaţiei şi simpatizanţii ei pot fi arestaţi.

"A fost mereu o organizaţie teroristă. Orice dubiu a fost înlăturat astăzi", a declarat ministrul de interne Palaniappan Chidambaram

Secretarul general al PCI, Prakash Karat, crede că Guvernul nu va acţiona efectiv împotriva rivalilor armaţi. "Dacă vrei să îi elimini vor funcţiona într-o altă organizaţie. Vei avea o schimbare de nomenclatură dar problema va rămâne aceeaşi", a adăugat el.

Liderul comunist a zis că singura modalitate de combatere a maoiştilor este prin măsuri politico-administrative.

Maoştii controlează o treime din pădurile Indiei. De aici ei pornesc atacuri asupra poliţiei şi pun la cale asasinarea politicienilor.

Partidul Maoist a fost înfiinţat în 2004 din fuziunea a două grupuri revoluţionare şi susţine că luptă în numele oamenilor împotriva poliţiştilor corupţi şi a oficialilor guvernamentali care nu fac nimic pentru cei săraci.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite