Manifestaţiile de la Teheran s-au soldat cu moartea a 15 persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 persoane au fost ucise în timpul manifestaţiilor opoziţiei de la Teheran, care au izbucnit după alegerile prezidenţiale contestate din Iran, a anunţat vineri organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International, citată de AFP.

"În condiţiile în care şapte decese au fost confirmate de postul oficial de radio din Iran, Amnesty International a înregistrat până la 15 morţi, dintre care cinci studenţi ale căror decese urmează să fie confirmate", scrie Amnesty într-un comunicat.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt a precizat că "cifra de 15 persoane ucise a fost confirmată". "Ceea ce nu este confirmat este dacă cinci dintre aceşti 15 morţi sunt studenţi", a precizat purtătorul de cuvânt.

Potrivit postului oficial Radio Payam, şapte civili au fost împuşcaţi mortal luni, în timpul manifestaţiilor care au reunit mai multe sute de mii de persoane, potrivit NewsIn. Victimele au fost omorâte după ce au atacat o bază a miliţiei islamice Basij, apropiată preşedintelui ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad. Preşedintele Barack Obama s-a declarat îngrijorat profund de situaţie.

Aceste violenţe au izbucnit la câteva zile după ce Ministerul de Interne a anunţat că Ahmadinejad a fost reales la preşedinţia statului, rezultat contestat de rivalul său Mir Hossein Moussavi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite