Mangalia, staţiune pentru balneoterapie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2009 Turiştii aleg oraşul în special pentru a-şi trata diversele afecţiuni de care suferă la Sanatoriul Balnear. Localnicii nu se înghesuie ­să-şi închirieze apartamentele, dar nici prea mulţi turişti nu vin la Mangalia pentru plajă, ci doar pentru afaceri sau tratamente. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Oraşul Mangalia este situat în jumătatea sudică a litoralului, la 45 de kilometri sud de Constanţa, pe Drumul Naţional 39, şi la 11 kilometri nord de punctul de frontieră cu Bulgaria.

Mangalia este o staţiune balneoclimaterică, aici găsindu-se izvoare minerale exploatate de Sanatoriul Balnear. Mulţi turişti vin aici doar pentru tratarea unor afecţiuni precum reumatism, fracturi, entorse, luxaţii, tulburări de circulaţie periferică, astm bronşic, psoriazis, gută, diabet sau litiaze.

Tarifele diferă în funcţie de intensitatea tratamentelor. Pentru cei cazaţi la Hotelul Calatis, de o stea, trei proceduri într-o cură de cinci zile costă 252 de lei, iar pentru patru proceduri preţul este de 286 de lei. Cazarea se plăteşte separat: 55 de lei pe zi camera dublă, 109 lei camera single şi 189 de lei apartamentul. Pentru cazarea în Pavilionul B al sanatoriului, costurile diferă: 357 de lei pentru şase zile de tratament cu câte trei proceduri sau 400 de lei cu patru proceduri.

Cazare de la 155 de lei

Localnicii nu se înghesuie să ofere locuri de cazare turiştilor. „Ne aşteptăm la mai ­mulţi turişti după data de 5 iulie, dar nu cunosc persoane dispuse să-şi închirieze locuinţele“, a afirmat o localnică. Cei cu dare de mână pot opta pentru Hotelul President, de patru stele, unde preţul pentru o noapte într-o cameră dublă este de 240 de lei.

La hoteluri de două stele, o noapte de cazare costă 155 de lei. Unii ajung cu treburi în urbea de la malul mării. „Am venit în interes de serviciu. Vin în fiecare an şi îmbin utilul cu plăcutul. În alţi ani era mai aglomerat pe vremea asta. Cât despre plajă, nu arată prea bine, dar...  merge!“, a declarat Ghiţă, din Hunedoara.

Cluburi nu se găsesc în oraş. „În Mangalia nu sunt discoteci. A fost un club la fostul cinematograf Pescăruş, dar a fost desfiinţat. Sunt, în schimb, localuri cu biliard şi alte jocuri de acest gen”, a spus Magda Colesniuc, reprezentant al Primăriei Mangalia. Pentru localnici sau pentru cei care vizitează Mangalia, principala distracţie rămâne Festivalul Callatis, care are loc în luna august.

Construcţiile ilegale de pe plaja Corbu vor fi demolate până vineri

Garda de Mediu a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a emis dispoziţii prin care proprietarii construcţiilor amplasate ilegal pe plaja Corbu sunt somaţi să evacueze zona până vineri.Conform comisarului-şef Costel Ifrim, s-a început încă de-acum două săptămăni identificarea proprietarilor rulotelor şi beach-barurilor amplasate pe plajă, mulţi dintre aceştia fiind deja amendaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei.

„Ne-a fost greu să identificăm proprietarii. Nimeni nu vorbeşte, probabil că mulţi au avut anumite relaţii, întrucât nu realizez cum au primit aviz de funcţionare”, a declarat Ifrim. Comisarul a mai spus că în scurt timp vor fi curăţate de astfel de construcţii toate plajele aflate în administrarea ARBDD. „Am văzut peste tot, în ziare, pe internet, o grămadă de anunţuri în care se ofereau oportunităţi de investiţii pe grindul Chituc. Vă asigur că nimeni nu poate primi aviz de funcţionare”, a spus Ifrim.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite