Show aviatic pe plaja de la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Show aviatic pe plaja de la Mangalia
Show aviatic pe plaja de la Mangalia

Sutele de turişti adunaţi ieri după-amiază pe plaja Laguna au admirat evoluţia aşilor aviaţiei. În jurul orei 13.00, toată plaja, dar şi terasele din zonă s-au aglomerat. Mulţimea priveau cu gura căscată spre cer demonstraţiile piloţilor.

Spectacolul a fost dedicat tuturor celor care îşi petrec vacanţa pe litoralul românesc, dar şi acelor persoane care sunt în căutare de noi alternative de petrecere a timpului liber la mare.

100 de ani de la primul miting aerian

Potrivit directorului aerodromului Tuzla, Dorin Ivaşcu, evenimentul se află la cea de-a patra ediţie pe litoral şi la a doua ediţie la Mangalia. „Am văzut că sunt mai populare evenimentele de pe plajă şi ne-am hotărât ca de data aceasta să venim aici pentru că este mai multă lume şi în acest fel  popularizăm şi aviaţia!”, a spus Ivaşcu.

Evenimentul, intitulat pentru prima dată „Aeromania“, este dedicat împlinirii a o sută de ani de la primul miting aerian din lume de la Rennes, în Franţa.

Acrobaţii spectaculoase

Spectatorii au avut ocazia să urmărească o paradă extraordinară a aeronavelor, lansări de paraşutişti, demonstraţii de zbor cu parapanta în formaţii de doi, trei sau solo, dar şi acrobaţii spectaculoase ale piloţilor de la Aerodromul Tuzla.

Senzaţia zilei a fost pentru mulţi evoluţia pilotului Vasile Chivu, considerat unul dintre cei mai buni piloţi de elicopter, dar şi cea a lituanianului Jurgis Kairys (57 de ani). Aşa cum a promis, Jurgis a făcut un show de zile mari, mai ales că aceasta a fost ultima sa demonstraţie înaintea Campionatului Mondial de la Silverstone, din Marea Britanie.

Turiştii au lăsat plaja deoparte

„Suntem din Buzău. Am mai văzut lansări cu paraşuta şi astfel de show-uri, însă acesta este superb. Venim la Mangalia de trei ani, iar azi am preferat să lăsăm bronzul şi să privim spectacolul. Este ceva deosebit şi se vede că piloţii pun mult suflet în ceea ce fac“, a declarat Gina Caloian, turistă.

La fel de impresionat de show a fost şi soţul femeii, Cristian Caloian, care a declarat că spectacolul este foarte atrăgător, cu senzaţii de nedescris. „Şi copiii sunt foarte încântaţi de ceea ce văd pe cer. Deşi lucrez în cadrul armatei şi am mai văzut aşa ceva, nu se poate compara cu aceste reprezentaţii“.

„Mie mi-a plăcut cum s‑au răsucit avioanele, dar cel mai mult mi-a plăcut inima pe care au făcut-o pe cer“, a spus Bogdan, elev în clasa a IV-a.

CEL MAI BUN AVION DE ACROBAŢIE

Unul dintre avioanele cu care s-a zburat este celebrul „Purple Violet“, un avion dedicat exclusiv acrobaţiei, fiind cel mai rapid biplan din lume. Echipa Iacării Acrobaţi a zburat cu un avion tip Yak 52 TW. Jurgis Kairys şi-a pilotat propriul avion, Juka. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite