Manelioanele TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „Paranghelion” (Antena 1), care l-a avut protagonist pe Adrian Minune, a realizat o audienţă record în noaptea Anului Nou. Dar a bătut şi recordul penibilului. Antena 1 a reuşit să se impună în bătălia pentru supremaţia audienţei de Revelion. La miezul nopţii, cei mai mulţi români s-au uitat la maneliştii conduşi de Dan Negru.

Aruncând în luptă o veritabilă falangă a maneliştilor, care au interpretat caraghios diferite personaje istorice, Antena 1 a înregistrat, în intervalul orar 22.00 – 02.00, o audienţă medie de 1.426.000 de telespectatori pe minut (12,5% rating urban).

Cota de piaţă, adică procentul persoanelor care s-au uitat la „Paranghelion” din totalul celor care se aflau în faţa micilor ecrane, a fost de 25,4%.

Altfel spus, un sfert dintre orăşeni au preferat să urmărească scălâmbăielile lui Guţă şi Adi de la Vâlcea, sub bagheta lui Dan Negru. (Intervalul 22.00 – 02.00 din noaptea de Revelion este considerat pe piaţa TV drept „miezul” programului.)

Antena 1 şi-a păstrat poziţia de lider şi la cumpăna dintre ani.

În ultimul sfert de oră al anului 2008, audienţa sa medie a fost de 1.399.000 (12,3% rating), iar în primul sfert de oră al noului an, a fost de 1.671.000 de telespectatori (14,7% rating).

Audienţa-record a nopţii de Revelion a fost înregistrată  la ora 00.20, când la Antena  1 se înregistrau 2,1 milioane de telespectatori în mediul urban.

De asemenea, la ora 12 noaptea lider de audienţă a fost tot Antena 1. Este pentru al nouălea an consecutiv când programele de Revelion ale postului sunt cele mai urmărite.

Pro TV, care a difuzat programul „Happy New Year” (cu manele şi cu interpreţii telenovelei „Regina”), a obţinut o audienţă medie de 759.000 de telespectatori pe minut (6,7% rating).

Valeriu Lazarov, pe locul trei

Pe a treia poziţie a podiumului s-a clasat TVR 1. „Revelion Magic”, prezentat de actriţa de telenovele Joana Benedek şi Gelu Voicu, a strâns 549.000 de orăşeni (4,8% rating).

În imediata apropiere a „podiumului” s-a plasat Naţional TV, care a realizat o audienţă medie de 3,6%, cu programul „Un Revelion de vis”. Gazdele acestei emisiuni au fost Corina Chiriac şi Catrinel Sandu.

Cele două televiziuni de ştiri, Realitatea TV şi Antena 3, au obţinut ratinguri de 1,4%, respectiv 0,9%, în mediul urban.

Televiziunile care „au retrogradat” în competiţia audienţei „Revelion 2009” sunt TVR 2 (0,8% rating), OTV (0,8%) şi B1 TV (0,6%).

„Istoria“ lui Adrian Minune

image

Antena 1 a făcut un show cu cei mai „în vogă” manelişti. Aceştia au jucat în scenete penibile ce încercau să arate modul cum s-au distrat românii din cele mai vechi timpuri şi până în prezent. Toată această desfăşurare de forţe l-a avut drept povestitor pe Dan Negru.

Nicolae Guţă s-a foit „pe scenă” în rolul lui Apolodor din Damasc, iar Vali Vijelie a fost încoronat drept Împăratul Traian. Într-o scenă de-a dreptul scandaloasă, Adrian Copilul Minune apare deghizat în Vlad Ţepeş. Face genuflexiuni sub îndrumarea aceluiaşi nevricos Dan Negru.

La un moment dat, apare un soldat în costum de epocă interpretat de Vali Vijelie. Acesta îi aduce lui Ţepeş un telefon mobil, sugerând, în viziunea grotescă a scenariştilor, transmiterea unui mesaj, în variantă modernă. Copilul Minune, la indicaţia lui Dan Negru, îi dă cu telefonul în cap soldatului Vijelie. Din acest scenariu submediocru a mai făcut parte şi Adi de la Vâlcea.

Playback şi vrăjitorii ieftine

image

Gheorghe Visu, Carmen Tănase (foto stânga), Raluca Tătaru, Octavian Strunilă şi Doiniţa Oancea, parte din distribuţia telenovelei „Regina”, au fost prezenţi la Revelionul Pro TV. Ţiganii au făcut glume pe seama prezenţei lor acolo.

„Am venit pentru că tăticu’ a cumpărat postul ăsta de televiziune, Pro TV, şi noi am venit să petrecem aicia”, a spus Doiniţa Oancea. Cei trei s-au certat, s-au înjurat şi au dansat ca la o petrecere ţigănească.

Într-un moment „comic”, Nicoleta Luciu a apelat la o vrăjitoare, de fapt un bărbat în travesti, cu un glob de cristal cam afumat şi o păpuşă „voo- doo” de pânză.

Scopul vrăjitoarei era să facă nişte descântece de dragoste pentru Luciu şi un bărbat, dar vrăjile erau pigmentate cu jigniri la adresa vedetei Acasă TV.

Un alt moment a fost piesa „Buzele tale”, interpretată de Monica Merişan şi Sorinel Copilul de Aur. Din categoria muzică de petrecere fac parte şi playback-ul lui Vali Vijelie şi al altor manelişti.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite