Mâncare sănătoasă din carne de măgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncare sănătoasă din carne de măgar
Mâncare sănătoasă din carne de măgar

Sute de braşoveni au venit ieri la Târgul de produse tradiţionale Slow Food pentru a cumpăra bucate sută la sută naturale. Cei mai mulţi curioşi s-au strâns la standul unui producător francez, care importă în România mezeluri din carne de măgar, mistreţ şi căprioară.

„Este un salam uscat tradiţional franţuzesc, făcut pe bază de carne de porc şi măgar. Aproape 30% din compoziţie este carne de măgar. Aceasta nu e grasă deloc, e mai fină, de aceea se combină cu cea de porc. Este produsul cel mai vândut aici, în România, iar oamenilor le place foarte mult.

Salamul uscat este un produs tradiţional franţuzesc  şi se face pe bază de carne de porc, indiferent că este în combinaţie cu mistreţ, căprioară sau brânză cu mucegai“, a declarat David Rochelain, reprezentantul firmei „Manâncă franţuzeşte“ din Bucureşti. Pofticioşii au scos din buzunar 20 de lei pentru o bucată de 140 de grame, un kilogram fiind 143 de lei.

Brânza franţuzească cu mucegai s-a vândut, tot aici, cu 90 de lei, însă gurmanzii nu s-au abţinut de la o asemenea delicatesă.

Ca şi la celelalte două ediţii ale târgului Slow Food, păstrăvul afumat în cetină s-a vândut cel mai rapid. La mare căutare au fost şi mezelurile tradiţionale româneşti, produse în zonele Rupea, Făgăraş sau Lăpuş-Maramureş. Brânza din zona Branului a avut mare succes, în special la turiştii străini, care au făcut coadă la standurile oierilor. „Este delicioasă această brânză! Sunt specialităţi pe care noi nu le avem la noi în ţară“, a spus încântat un turist olandez.

Preţuri de la târg

-Caş afumat: 20-25 lei/kg.
-Brânză telemea: 14-15 lei/kg.
-Salam de vară: 15 lei/kg.
-Cârnat afumat: 14-16 lei/kg.
-Slănină: 12-15 lei kg.
-Brânză cu mucegai: 90 lei/ kg.
-Muşchi de porc: 35 lei/kg.
-Păstrăv afumat: 40 lei/kg.
-Pâine de casă: 5 lei/kg.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite