Pritax schimbă faţa Mănăşturului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pritax schimbă faţa Mănăşturului
Pritax schimbă faţa Mănăşturului

Construcţia abandonată de cinci ani, cunoscută sub numele „staţia Pritax“, va fi transformată într-o structură modernă. Cel mai devreme, construcţia din centrul Mănăşturului, vizavi de Parcul Primăverii, ar putea fi finalizată spre la sfârşitul anului, anunţă investitorii.

Pritax Invest, aflată în proprietatea omului de afaceri sibian Dumitru Ghişe, investeşte în sfârşit în refacerea staţiei Pritax de pe strada Primăverii. Construită pe un teren concesionat în 1995 pentru o perioadă de 25 de ani, vechea staţie a fost demolată la sfârşitul lunii iulie, iar lucrările la noua construcţie au început în luna septembrie, chiar dacă toată operaţiunea era planificată pentru luna martie 2008.
Clujenii care locuiesc în zonă se bucură aceasta s-a demolat, după ce mai mulţi cetăţeni au reclamat primăriei că vechea construcţie a ajuns loc „pentru toate mizeriile“. Staţia a fost abandonată după ce, în urmă cu cinci ani, Pritax Invest a fost cumpărată de Dumitru Ghişe.

„Va schimba faţa zonei“

Acesta a spus că obţinerea autorizaţiei a durat mai bine de doi ani, acesta fiind motivul pentru care construcţia a fost abandonată atâta vreme. Zona Parcului Primăverii îşi va schimba cu siguranţă faţa după finalizarea noii staţii care va lua locul construcţiei parazitare rămase „din altă epocă“, spun investitorii şi proiectanţii.

Spaţii comerciale cu faţadă din sticlă

Directorul Pritax Invest, Dinu Vancea, spune că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârşitul anului. „Va fi o construcţie cu materiale noi, cu faţadă de sticlă, care va păstra aceeaşi destinaţie dinainte. Va fi tot o staţie şi mici spaţii comerciale“, a spus Vancea.
Bogdan Petrina, asociat la proiectantul construcţiei – Bogart Construct, spune că suprafaţa spaţiilor va fi de circa 200 de mp. „Era o structură veche, care a rămas din alte vremuri şi acum era în paragină. Va fi o construcţie modernă, cu o faţadă din sticlă“, a spus Petrina.
Omul de afaceri sibian Dumitru Ghişe, patronul Pritax Invest, spune că a decis să investească circa 200-250.000 de lei în noua construcţie, în ciuda faptului că i-au mai răma doar circa 11-12 ani din cei 25 de ani pe cât este concesionat terenul de la Primărie. „Vom vedea, poate vom prelungi această perioadă. Din punctul meu de vedere, e ceva normal să facem ceva frumos acolo“, a spus Ghişe.

Plângeri peste plângeri

Construcţia abandonată a făcut obiectul mai multor plângeri ale vecinilor, care au atras atenţia Primăriei pentru gunoaiele şi starea clădirii. Într-o plângere din ianuarie 2008, Vasile Năpârlică, un clujean care locuieşte în zonă, a solicitat o inspecţie din partea primăriei. Răspunsul primăriei a fost un control, în urma căruia administratorului i-a fost cerută igienizarea zonei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite