Mănăstire cu lacrimi norocoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liturghiile oficiate în opt limbi la mănăstirea de la Radna au atras credincioşi cu miile, din ţară, dar şi din străinătate. Pelerini din Austria şi Ungaria au participat ieri la Sfânta

Liturghiile oficiate în opt limbi la mănăstirea de la Radna au atras credincioşi cu miile, din ţară, dar şi din străinătate. Pelerini din Austria şi Ungaria au participat ieri la Sfânta liturghie solemnă la Basilica "Maica harurilor" din oraşul Lipova. Angelika Reiss spune că a venit tocmai din localitatea austriacă Gratz să participe la procesiunea de pe Dealul Radnei.

"În străinătate nu se obişnuieşte să se dea o asemenea amploare sărbătorilor de hram. În fiecare an, vin la Radna", a spus Angelika Reiss.

În spatele mănăstirii, pe Dealul Crucii, cei care au multă credinţă în suflet pot găsi, numai în această zi de sărbătoare, "lacrimile Maicii Domnului", nişte bobiţe mici care apar după ce credincioşii, împreună cu preoţii se întorc din pelerinajul de pe dealul mănăstirii. Bobiţele sunt ascunse printre frunze de stejar şi trebuie căutate cu multă răbdare.

"Cine găseşte aceste bobiţe trebuie să le poarte tot timpul cu el pentru că astfel este ferit de necazuri", ne-a declarat Mariann Klein.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite