Mămicile au motive de bucurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea este întâmpinată cu bucurie mai ales de femeile care au avut venituri peste medie înainte de concediul de maternitate.

Reşiţencele s-au grăbit să profite de noile reglementări în ceea ce priveşte indemnizaţia de creştere a copilului şi au venit, încă din primele zile ale anului, să ceară informaţii la primărie. „S-au depus deja şi dosare. Primăria primeşte acte pentru solicitarea maternităţii de la femeile care se află în prezent în concediul de maternitate, cel de 126 de zile. Ni se cer foarte multe informaţii“, a spus Camelia Costraş, şef al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Reşiţa. „Am să solicit majorarea. Am născut în octombrie. Am avut un salariu de 1800 de lei, iar 600 de lei, cât primesc acum, nu este o sumă mare pentru a creşte un copil“, a spus Erika Szabo, o tânără care a devenit mămică după ce a lucrat în domeniul imobiliarelor. 

Cel mult 4.000 de lei


La stabilirea sumei pentru indemnizaţia de creştere a copilului se iau în calcul toate veniturile realizate de proaspăta mămică. „Pot beneficia de aceste drepturi băneşti pentru creşterea copilului în cuantum de 85%  din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni  persoanele care sunt deja în plata indemnizaţiei, femeile care sunt în plata stimulentului lunar, adică cele care s-au întors la muncă după naştere şi beneficiază de un ajutor bănesc de 100 de lei. La  Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale pot depune dosarele şi cele care beneficiază de indemnizaţie, dar care sunt acum din nou pe punctul de a naşte“, a afirmat Corina Nichita, director executiv adjunct al A.J.P.S. din Caraş-Severin.
Data limită până la care se pot depune actele în vederea obţinerii indemnizaţiei majorate este 30 iunie 2009. În Caraş-Severin, în acest moment, 2261 de femei primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite