Mamaia Elena din Bacău, regina plăcintelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Apostu are 78 de ani şi, din tinereţe, este celebră în localitatea sa Hârja (Bacău) pentru plăcintele pe care le face. "Mamaia", aşa cum este strigată de cei apropiaţi, şi-a

Elena Apostu are 78 de ani şi, din tinereţe, este celebră în localitatea sa Hârja (Bacău) pentru plăcintele pe care le face. "Mamaia", aşa cum este strigată de cei apropiaţi, şi-a făcut un obicei din a participa la toate concursurile culinare din judeţ. Ultima dată a fost week-end-ul tercut, când a concurat la "Festivalul Plăcintelor", din localitatea Hemeiuş. Şi de data aceasta nu a înşelat aşteptările şi a câştigat pentru a doua oară consecutiv premiul "Cea mai frumoasă plăcintă".

Secrete culinare, moştenite de la mama

"Cea mai importantă este făina. Eu folosesc doar făină dobrogeană. Secretul meu este cuptorul în care coc plăcintele, vechi de vreo 50 de ani. Tot de atâta vreme m-am pucat să fac plăcinte", ne-a destăinuit gospodina. În acest an, mamaia Elena a reuşit să "îndulcească " juriul cu reţeta clasică de "poale-n brâu".

"De la mama am învăţat arta de a face plăcinte şi întotdeauna respect indicaţiile ei. La fel mi-am învăţat şi eu fata, care este foarte pricepută la făcut plăcinte", ne-a mai spus femeia. Anul acesta, la cea de-a VI-a ediţie a "Festivalului plăcintelor" au participat zeci de concurenţi din întreaga ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite