O elevă a murit după prăbuşirea unui pod în Malaezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O elevă a murit după prăbuşirea unui pod în Malaezia
O elevă a murit după prăbuşirea unui pod în Malaezia

O fată a murit şi alte două au fost date dispărute, fiind trase de curenţii puternici ai râului, peste care trecea un pod, care s-a prăbuşit în momentul în care mai mulţi elevi treceau pe el, în timpul unei excursii. Incidentul a avut loc în Malaezia, 19 elevi fiind salvaţi, informează New York Times.

Potrivit şefului poliţiei regionale, Aziz Salleh, poliţia, pompierii şi personalul serviciilor de urgenţă au demarat căutări în râul Kampar din nordul Malayeziei, unde au dispărut elevele de 12 ani.

Peste 20 de elevi se deplasau pe podul de 50 m lungime când acesta s-a prăbuşit, însă cei mai mulţi copii au reuşit să se agaţe de el sau au fost traşi spre un loc mai sigur de către profesorii lor.

Echipajele de intervenţie au găsit corpul fetiţei decedate la aproximativ 2 km de pod, a spus Aziz.

Unul dintre elevi, K. Mathivanan, în vârstă de 12 ani, a povestit că podul se balansa şi s-a prăbuşit după ce mai mulţi copii au început să sară pe el. Scena s-a transformat în haos, după ce podul s-a rupt, iar elevii au început să ţipe după ajutor şi au izbucnit în lacrimi.

Deodată, am fost aruncaţi în râu, dar am reuşit să mă ţin de o frânghie. Curenţii erau puternici, dar am reuşit să mă ridic până la mal, a declarat Mathivanan.

Podul, realizat din cabluri de fier, se afla la aproximativ 3 m deasupra râului şi a fost construit pentru a înlocui un altul care se dezmembra din cauza vechimii, a menţionat Aziz.

Elevii participau la un proiect guvernamental care are ca scop promovarea înţelegeri între copiii din grupuri etnice diferite, prin aducerea lor în aceeaşi tabără, unde pot găti feluri de mâncare tradiţionale şi lua parte la jocuri interculturale.

Autorităţile vor investiga de ce podul s-a prăbuşit atât de uşor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite