Mâine, teza unică la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 420.000 de elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a vor susţine mâine teza unică la matematică. Subiectele se vor extrage la ora 10.00 la Ministerul Educaţiei, după care se vor transmite printr-un sistem intern şi securizat către toate unităţile şcolare din ţară.

Elevii vor intra în sălile de clasă la ora 11.30 şi vor primi subiectele la ora 12.00. Timpul de lucru va fi de două ore. Supravegherea elevilor va fi asigurată, pentru fiecare sală de clasă, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare.

Le este interzis elevilor să intre la examen cu materiale ajutătoare sau mijloace electronice de calcul sau comunicare  Baremul de corectare se va afişa pe site-ul Ministerului Educaţiei după desfăşurarea probei.

Evaluarea fiecărei lucrări se va face de către doi profesori. Notele pe care elevii le vor obţine la tezele cu subiect unic vor conta în proporţie de 50% la admiterea la liceu.

Următoarea teză, şi ultima, se va desfăşura pe 21 mai, când elevii claselor a VIII-a vor susţine teza la alegere la istorie sau geografie.Rezultatele tezei cu subiect unic la limba română susţinută de elevi pe 7 mai vor fi afişate în şcoli începând de mâine.

Potrivit metodologiei, rezultatele trebuie date în cinci zile de la data susţinerii examenului. Teza la română din acest semestru a fost susţinută cu două zile mai târziu decât era programat, din cauza grevei din educaţie. Pe lângă această amânare, a mai existat şi o eroare strecurată în redactarea subiectelor de la clasa a VIII-a.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite