Maimuţoiul Bobo are nevoie de o poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cărora ofertele lor să devină cât mai atractive. Este suficient ca oamenii să afle că într-o zonă de agrement vor da nas în nas, spre exemplu, cu vulpea şi, cu siguranţă, că se vor

cărora ofertele lor să devină cât mai atractive. Este suficient ca oamenii să afle că într-o zonă de agrement vor da nas în nas, spre exemplu, cu vulpea şi, cu siguranţă, că se vor îmbulzi, nemaiţinând cont de banii pe care operatorii de turism îi vor cere.
Sunt însă şi gestionari de zone de agrement care încă nu exploatează această latură comercială a turismului, vânzând pe bani puţini ore de relaxare.
Cu doar 1 RON, bârlădenii, şi nu numai, îşi pot petrece o zi de weekend în Grădina Zoologică. Iubitorii de animale vor putea face cunoştinţă cu preferatul îngrijitorilor. Îl cheamă Bobo şi este un maimuţoi veritabil, extrem de simpatic. Pentru că este foarte afectuos, maimuţoiul Bobo a stârnit, în scurtă vreme, simpatia vizitatorilor Grădinii Zoologice. Copiii sunt cei care revin pentru a-l saluta pe Bobo şi pentru a-i aduce mâncărurile preferate. Bananele sunt la loc suprem, dar nici de bomboane nu se fereşte. "Bobo este favoritul meu de mai mulţi ani. Am fost, anul trecut, cu un prieten şi ne-am amuzat copios. Prietenul meu a vrut să îi pună lui Bobo o melodie de la telefonul mobil. În timp ce căuta în setări, s-a apropiat de cuşcă şi Bobo i-a furat telefonul. N-a mai rămas nimic din el, că i l-a desfăcut, i-a scos cartela... Ce mai, este o figură!", a spus Cătălin, unul din vizitatori.
Aşa se face că Bobo are în permanenţă vizitatori, cuşca acestuia fiind înconjurată de copiii care-i fac, prietenos, cu mâna şi de părinţii care-i însoţesc, în încercarea de a se desprinde de stresul din timpul săptămânii. Bobo are şi preferinţe în materie de admiratori, din când în când alegându-şi câte unul, pentru care dă semne vădite de simpatie.
Cu toate că preţul de intrare în Grădina Zoologică este mai mult decât modic, vizitatorii nu se năpustesc, aşa cum am fi tentaţi să credem. În medie, pe zi, pragul Grădinii Zoologice din Bârlad este trecut de 120 de persoane. Mai nou, la Grădina Zoologică din Bârlad se pot vedea cele mai recente achiziţii: patru vulpi argintii, două capre de Camerun şi două nutrii. Animalele au ajuns în cuştile de la Grădina Zoologică din Bârlad ca urmare a unui schimb făcut cu grădinile zoologice din Piteşti şi Târgovişte. Doi lupi, se pare foarte valoroşi, au fost transportaţi la cele două grădini, oferiţi în schimbul animalelor care vor face deliciul iubitorilor de animale din Bârlad. Animalele, de al căror transport s-a ocupat personal Adrian Cărăbăţ, directorul Grădinii Zoologice, au fost deja instalate în cuşti, cei care doresc putând să le admire. "Lupii daţi de noi nu au o valoare însemnată, dar acestea au fost condiţiile schimbului. Animalele au fost transportate în siguranţă şi au fost deja aşezate în cuşti, sperăm că vizitatorii vor fi încântaţi şi că vor veni la Grădina Zoologică mai des", a precizat Adrian Cărăbăţ.

Bobo, mascota Grădinii Zoologice din Bârlad
Ce-ar fi o grădină zoologică cu animalele închise, fără nicio noimă, în cuştile sinistre? Pentru cei mai mulţi dintre oameni, în niciun caz nu ar reprezenta o formă de relaxare. Imaginea animalelor constrânse să-şi ducă veacul între gratii ar stârni doar milă din partea vizitatorilor. Animalele capătă, însă, o altă aură atunci când de fiecare se leagă o poveste, fie când apare un preferat, aşa cum se întâmplă la Grădina Zoologică din Bârlad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite