Maidanezii se vor muta în fosta unitate militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de câini fără stăpân lăsaţi liberi pe străzi bagă zilnic spaima în sătmăreni. Primăria Satu Mare a solicitat Armatei clădirea din spatele Parcului Industrial pentru construirea adăpostului de câini.

Din primăvară, oraşul a rămas fără serviciu de ecarisaj, iar câinii au împânzit oraşul. Pentru construirea acestui adăpost existau mai multe variante, însă pe rând au fost eliminate din diverse motive.

Primarul Iuliu Ilyes a declarat că firma Casco, cea care a şi înfiinţat un adăpost de câini în curtea sa, unde sunt adăpostiţi în prezent aproximativ 30 de patrupede, împreună cu Asociaţia 112, a cumpărat un teren între localităţile Mădăraş şi Gelu, însă, la scurt timp, reprezentanţii celor două instituţii şi-au dat seama că proiectul este foarte costisitor. În plus, terenul nu se află pe teritoriul administrativ al oraşului Satu Mare şi nu are legătură la utilităţi.

După lungi discuţii purtate pe această temă cu conducerea firmei Casco, săptămâna trecută a fost identificată clădirea ce aparţine Armatei. Iuliu Ilyes a luat legătura cu reprezentanţii armatei şi a primit undă verde. Dacă solicitarea va fi acceptată, în toamna acestui an adăpostul pentru câini ar urma să fie ridicat. În afară de clădire armata mai deţine în acea zonă câteva hectare de teren, suficiente pentru amenajarea adăpostului, aşa cum prevăd cerinţele Uniunii Europene. Săptămâna viitoare, primarul împreună cu reprezentanţi ai armatei şi ai firmei Casco vor ieşi în teren pentru a discuta proiectul.

Teren solicitat încă din primăvară

Firma germană CASCO a înfiinţat Asociaţia 112 a cărei reprezentantă este Lucreţia Simu. În primăvara acestui an, Asociaţia a cerut Primăriei Satu Mare un teren unde să fie construit adăpostul de câini. Lucreţia Simu a declarat că nu vor veni mereu organizaţii din alte ţări să ne adopte animalele aruncate în stradă. „Problema noastră, a românilor, este de mentalitate. Aşteptăm mereu să ne rezolve alţii problemele, iar atunci când cineva se oferă să o facă îl punem piedici birocratice” a mai spus Lucreţia Simu.

De când firma de ecarisaj nu mai adună câinii din oraş, patrupedele s-au înmulţit rapid. La fiecare colţ de stradă sau în parc acestea se adună în haită, iar cetăţenii sunt îngroziţi. În fiecare sfârşit de săptămână la Urgenţe se prezintă sătmăreni muşcaţi de câini. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite