2 Mai - staţiune săracă, dar liniştită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plaja nu are şezlonguri, umbrele şi nici coşuri de gunoi, însă cei care vin aici spun că atmosfera este plăcută. Cu toate că este o localitate modestă, 2 Mai rămâne o destinaţie căutată de români. În weekend au fost câteva sute de turişti pe plaja din sudul litoralului.

Staţiunea 2 Mai se află la numai cinci kilometri distanţă de Mangalia şi şase kilometri de Vama Veche. De la Bucureşti se poate ajunge cu maşina pe Drumul Naţional 39, distanţa de parcurs fiind de 270 de kilometri.

Cu trenul, ruta este Bucureşti - Constanţa - Mangalia, iar de la gară, cu microbuzul până în micul sat 2 Mai.  Plaja de la 2 Mai este mică, încăpătoare pentru aproximativ 300 de turişti. În acest weekend, pe plajă nu se aflau mai mult de 150 de persoane la orele amiezii. La malul apei erau adunate alge moarte, iar în zonă plutea un miros destul de înţepător.

Cum nu există coşuri de gunoi, mizeria este vizibilă de la primii paşi făcuţi pe plajă, dar turiştii care vin aici caută în special atmosfera liniştită de pe micuţa plajă, vrând să stea departe de agitaţia şi gălăgia din celelalte staţiuni. În marea lor majoritate cei care nimeresc aici sunt familişti, veniţi cu copiii la relaxare.

„Este mizerie şi ar fi bine dacă cineva ar scoate pietrele din apă. Venim aici de mai mulţi ani şi nu s-a schimbat mare lucru, însă ne place pentru că este linişte, iar preţurile sunt acceptabile“, a declarat Cristian Hruscovschi (50 de ani), venit din Bucureşti. 

Cazare la localnici

În zonă nu sunt hoteluri, dar turiştii găsesc rapid cazare la localnicii din 2 Mai, majoritatea caselor din localitate având amenajate camere speciale pentru oaspeţi. „Avem duş cu apă caldă, televizor prin cablu chiar şi internet. Negociem în funcţie de câte zile vrea omul să stea.

Preţurile încep de la 60 până la 90 de lei pe noapte“, a declarat Aurel Petrescu (39 de ani), localnic aflat în căutare de chiriaşi. Există şi vile construite recent care oferă servicii şi condiţii asemănătoare celor de la hotel. Aici, chiriile pe noapte ajung chiar şi la 150 de lei.

Preţuri bune

Terasele sunt puţine la număr, acestea fiind şi singurele puncte de „agrement“. Cei care neapărat vor să se distreze dau o fugă până în Vamă, pe jos sau cu autocarul. Preţurile însă sunt pentru toate buzunarele. O ciorbă de pui sau de văcuţă costă între 7 şi 8 lei, o salată de pui este 12 lei, iar un gulaş de vită costă 14 lei. Cei care preferă să mănânce peşte au de ales între diverse preparate specifice zonei.

Un crap prăjit cu mămăligă costă 19 lei, iar un file de somon cu legume este între 20 şi 22 de lei. Berea, cel mai consumat aliment în perioada sezonului estival, nu lipseşte de la nicio terasă. Cea mai ieftină bere costă 4 lei, iar cea mai scumpă este 12 lei.

image
image

 Venim aici de mai mulţi ani şi nu s-a schimbat mare lucru, însă ne place pentru că e linişte.

image


Cristian Hruscovschi
turist

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite