Magistratul cu înscenarea merge la judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marioara Dumitru
Marioara Dumitru

Fostul magistrat Marioara Dumitru (foto), în vârstă de 57 de ani, a fost trimisă, ieri, în judecată după ce, în aprilie 2008, a fost implicată într-un accident minor şi, pentru a nu suporta cheltuielile avariilor - în valoare de doar 1.300 de lei - a declarat în fals, cu complicitatea unui ofiţer de poliţie, că incidentul nu a fost din vina ei.

În realitate, judecătoarea nu respectase indicatorul „Cedează trecerea" şi intrase în coliziune cu un autocamion.

A doua zi după accident, magistratul - însoţit de primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu - au mers la Poliţie, unde au discutat cu şeful de post, Cătălin Chirilă.

Numai că acesta fusese detaşat la Poliţia Bascov, fiind investigator în dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş şi a înregistrat discuţiile, având autorizaţie pentru a folosi aparatură de înregistrare.

Ulterior, edilul Stancu a găsit un şofer de la Primărie care a declarat, în fals, la Poliţie că accidentul s-a produs din vina sa. De altfel, primarul Gheorghe Stancu a fost trimis şi el în judecată în acest dosar, fiind acuzat de instigare la fals în declaraţii şi complicitate la înşelăciune.

A îngreunat ancheta

Odată cu începerea anchetei la Parchetul General, judecătoarea Marioara Dumitru a cerut pensionarea pentru a scăpa de eventualele sancţiuni în cazul în care era găsită vinovată.

Magistratul a folosit toate tertipurile pentru a scăpa de cercetări: s-a internat în mod repetat în spitale - în general chiar în zilele în care era citată pentru prezentarea materialului de urmărire penală - şi a schimbat şase - şapte avocaţi, invocând de fiecare dată lipsa de apărare.

Numele Marioarei Dumitru apare şi în ancheta permiselor auto obţinute fraudulos în Argeş, fiind indicii că magistratul a intervenit pe lângă poliţişti astfel încât soţul său să obţină mai uşor permisul de conducere. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite