Magistratul Marioara Dumitru refuză audierile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Marioara Dumitru
Marioara Dumitru

Judecătoarea Marioara Dumitru, acuzată de fals în declaraţii, instigare la fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune, nu poate fi trimisă în judecată deoarece refuză să se prezinte la audieri.

Ancheta în cazul său a fost finalizată în luna februarie, iar documentele din cadrul procedurii de citare sunt mai multe decât actele penale din anchetă.

Magistratul s-a folosit de mai multe chichiţe avocăţeşti pentru a nu veni la Parchet pentru prezentarea acuzaţiilor din rechizitoriu. Potrivit unor surse judiciare, Marioara Dumitru şi-a angajat, pe rând, 13 avocaţi, iar fiecare apărător a cerut un termen de studiere al dosarului.

Ulterior, magistratul s-a internat pentru o operaţie şi a adus mai multe adeverinţe medicale sau a contestat la procurorul general şi la Curtea Supremă diferite acte din dosarul de urmărire penală.

Şi-a înscenat un accident

Judecătoarea Marioara Dumitru, de la Curtea de Apel Piteşti, este cercetată pentru că, după ce şi-a găsit maşina lovită, neavând asigurare, ar fi înscenat un accident, cu sprijinul primarului şi al unui poliţist din localitatea Bascov. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la aproximativ 1.400 de lei.

Ea a fost cercetată disciplinar de CSM, dar acţiunea a rămas fără obiect la 4 noiembrie 2009, după ce magistratul s-a pensionat.

Săptămâna trecută, instanţa supremă a decis ca acest dosar să fie judecat la Tribunalul Brăila, când va fi finalizată ancheta. Procurorii au cerut strămutarea procesului pentru a evita situaţia ca Marioara Dumitru să fie judecată de foştii săi colegi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite