Lidia Bărbulescu: Am anunţat-o pe judecătoarea Joiţa Preda "că are un dosar în pronunţare care este monitorizat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printre care şi fostul vicepreşedinte al instanţei, Lidia Bărbulescu, au fost audiaţi astăzi  în calitate de martori în procesul în care senatorul PSD Cătălin Voicu este judecat pentru fapte de corupţie.

Cei patru sunt: Lidia Bărbulescu, fost vicepreşedinte al Curţii Supreme şi judecătorii de la Secţia Contencios- Administrativ Ioana Iacob, Magdalena Dumitru (în prezent pensionată) şi Nicolae Măniguţiu.

Judecătoarea Lidia Bărbulescu a declarat, vineri, în faţa completului de trei judecători de la Secţia penală a instanţei supreme, unde se judecă dosarul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu, că a anunţat-o pe judecătoarea Joiţa Preda "că are un dosar în pronunţare care este monitorizat".
"I-am cunoscut pe inculpaţi doar din media, asta făcând abstracţie de fostul nostru coleg Florin Costiniu. Am avut la un moment dat o informaţie în sensul că este monitorizată acea cauză, astfel că, în calitatea mea de preşedinte, am considerat că trebuie să-i avertizez că au în pronunţare o cauză monitorizată. Ştiam efectiv că este vorba de o cauză în pronunţare de la acel complet condus de Joiţa Preda, iar eu i-am spus ei în calitatea de preşedinte al completului despre acest fapt. Apoi nu m-a mai interesat nimic, iar eu nu am cunoscut niciun moment şi nu am ştiut care sunt părţile acelei cauze", a arătat Lidia Bărbulescu în declaraţia dată în faţa instanţe


Lidia Bărbulescu a afirmat că îşi menţine în totalitate declaraţia dată la DNA, în timpul urmăririi penale, precizând că despre litigiul dintre firma Pa&Co International şi CNADNR a aflat, la momentul în care era deja în pronunţare pe rolul instanţei supreme, că este o "cauză monitorizată", iar în calitatea sa de vicepreşedinte al ÎCCJ, a informat-o despre acest lucru pe preşedinta completului care judeca cauza, judecătoarea Joiţa Preda. Bărbulescu a precizat că, la momentul respectiv, nu ştia care sunt părţile din dosar şi că nici nu a interesat-o acest lucru.


„Nu am fost contactaţi”


La rândul lor, judecătorii Ioana Iacob, Magdalena Dumitru şi Nicolae Măniguţiu au fost audiaţi în calitate de martori propuşi de apărătorii fostului preşedinte al Secţiei Civile a ÎCCJ, Florin Costiu. Cei trei au soluţionat o cerere de preschimbare a termenului în litigiul dintre Pa&Co International şi CNADNR.
Cei trei magistraţi au precizat că fostul judecător Costiniu şi nici vreo altă persoană nu i-a contactat vreodată în legătură cu acest dosar, iar decizia de preschimbare a termenului a fost luată în urma deliberărilor, ambele părţi din dosar fiind de acord.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite