Asociaţiile Magistraţilor cer demiterea ministrului Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au suspendat sedinţele de judecată, protestând astfel deoarece a fost suspendată plata sporului de stres neuropsihic, de 50%. Este cea de-a doua zi când sălile de judecată vor rămân închise la instanţe din Bucureşti şi din ţară. După ora 12.00 magistraţii îşi vor relua activitatea.

UPDATE  Asociaţiile magistraţilor au decis, la întâlnirea de miercuri organizată de Uniunea Judecătorilor din România, să propună Guvernului demiterea ministrului Justiţiei, din cauza administrării proaste a sistemului judiciar şi înlocuirea sa cu un ministru care să poată rezolva problemele.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, nu a vrut să comenteze decizia asociaţiilor magistraţilor de a propune Guvernului demiterea sa, afirmând doar că fiecare propune ce doreşte.

UPDATE Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, că a decis reducerea mai multor sporuri din cadrul Ministerului Justiţiei şi încetarea de principiu a detaşărilor, având în vedere că a declanşat procesul de reorganizare a MJ.

Ministrul a menţionat că, deocamdată, a decis să reducă sporul în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, de la 30% la 10% şi sporul de manager public. De asemenea, Predoiu a declarat că nu mai acordă sporuri PHARE până nu observă rezultate mai bune.

Prin reducerea sporurilor din Ministerul Justiţiei, de la 1 august, se vor economisi peste 160.000 euro în 2009, potrivit graficelor prezentate, miercuri, în cadrul conferinţei.

Predoiu a mai spus că, în privinţa detaşărilor, se va orienta către magistraţii care sunt din Bucureşti sau care sunt dispuşi să renunţe la toate cheltuielile prilejuite cu ocazia detaşării.

UPDATE Reprezentanţii judecătorilor din România au decis, miercuri, să nu mai participe la procesele electorale care vor urma, a declarat, pentru NewsIn, reprezentantul SoJust, judecătorul Adrian Neacşu.

Judecătorii fac parte din birourile electorale, fiind desemnaţi prin tragere la sorţi.

UPDATE:
Judecătorii din întreaga ţară vor întrerupe lucrul, începând de mâine, timp de trei ore. Şedinţele de judecată vor fi suspendate, începând de joi, pe durată nedeterminată, informează Realitatea TV.

Mai citeşte şi:

Curtea de Apel a dat dreptate magistraţilor
UPDATE Protest la Tribunal / Magistraţii dau în judecată MJ

Acelaşi motiv a făcut ca şi personalul auxiliar de la instanţe să se alăture protelor iniţiate de magistraţi.

Potrivit unor surse, citate de NewsIn, astăzi după-amiază, asociaţiile profesionale ale magistraţilor urmează să se întâlnească la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a stabili ce măsuri vor lua în continuare.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu au anunţat, oficial, că vor protesta, însă o parte dintre secţiile acestei instanţe nu va ţine şedinţele de judecată miercuri.

Revenim cu amănunte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite