Magistraţii nu vor salarii de vatmani şi cer grila de salarizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii nu vor salarii de vatmani şi cer grila de salarizare
Magistraţii nu vor salarii de vatmani şi cer grila de salarizare

Reprezentanţii CSM şi ai AMR i-au cerut ministrului Justiţiei să le arate grila unică de salarizare pentru toate categoriile bugetare, arătându-se nemulţumiţi de faptul că ar putea avea un salariu cât al unui vatman.

Vreau să văd ce salariu are preşedintele României, serviciile, Parlamentul”, a spus preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, citată de NewsIn.

Predoiu a precizat că această lege unică de salarizare este în acord cu normele FMI şi că cea mai bună soluţie pentru a apăra sistemul este de a participa la negocieri.
 
Nu ştim cum vor arăta listele în final, însă această lege unică de salarizare acoperă toate sectoarele bugetare”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Nu sunt ministrul sistemului şi nici ministru sindicalist”, a precizat ministrul, spunând că nu poate duce totul necenzurat de la CSM către Guvern şi către opinia publică.

Reprezentantele AMR nu au fost de acord cu faptul că Predoiu i-a chemat pe membrii CSM la negocieri, spunând că nu sunt subordonaţii ministrului. În replică, ministrul a specificat că el doar a sugerat CSM, ca membru de drept, să participe la negocierile privind legea unică de salarizare. Vicepreşedintele ÎCCJ, Lidia Bărbulescu, a adăugat, în susţinerea sa, că CSM a participat şi va mai participa  la negocieri în urma solicitărilor  venite de la magistraţi.

Membrii CSM au criticat că Ministerul Finanţelor Publice a dat prime de vacanţă salariaţilor săi, pe motiv că aceştia au câştigat în instanţă, iar pentru justiţie au decis suspendarea sporurilor.

Predoiu le-a explicat că, după rectificarea bugetară, Ministerul Justiţiei a pierdut 61 milioane de lei, din care 21 de milioane de lei pentru salarii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite