Magistraţii nu vor să-şi facă publice adresele de domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a acuzat ieri că “se doreşte să se pună botniţă Consiliului Superior al Magistraturii” după sesizarea neconstituţionalităţii Legii privind

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a acuzat ieri că “se doreşte să se pună botniţă Consiliului Superior al Magistraturii” după sesizarea neconstituţionalităţii Legii privind funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Bărbulescu a precizat că pentru sesizarea Curţii Constituţionale ar fi optat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Oficialii CSM au arătat că un judecător a solicitat Consiliului să analizeze caracterul public al declaraţiilor de avere. Mai exact, cererea venise de la magistratul militar Radu Stancu, care a invocat o decizie a Curţii Constituţionale prin care se protejau datele personale din declaraţiile de avere, cum ar fi adresele de domiciliu.

“Niciun moment CSM nu a spus că ar fi benefic că aceste declaraţii sunt sau nu bine de a fi publicate. Consiliul consideră că declaraţiile de avere sunt de interes public”, a declarat Lidia Bărbulescu. În ultimele zile, CSM a fost acuzat că vrea să ţină la secret declaraţiile de avere şi interese ale magistraţilor după ce membrii Consiliului au decis sesizarea Avocatului Poporului cu privire la publicitatea declaraţiilor de avere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite