Magistraţii continuă protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii continuă protestele
Magistraţii continuă protestele

Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor continua protestele, a decis Adunarea Generală a acestei instanţe, fiind doar două voturi pentru suspendare, au declarat reprezentanţi ai asociaţiilor magistraţilor.

Citeşte şi

Timişoara: Culmea grevei: magistraţii îşi amână propriile procese pentru drepturi salariale

Braşov: Magistraţii merg cu protestele până la capăt

Astfel, toate instanţele bucureştene care au avut vineri Adunări Generale au decis continuarea protestelor.

Mai mult, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 îi cer lui Emil Boc demiterea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru că nu le-au fost rezolvate problemele.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va organiza luni, 21 septembrie, Adunarea generală a judecătorilor, pentru a decide dacă va continua sau nu protestul asumat în urmă cu două săptămâni, a declarat, marţi, preşedintele instanţei, Lidia Bărbulescu, pentru NewsIn.

Lidia Bărbulescu a explica că deocamdată sunt multe şedinţe de judecată la instanţa supremă, care împiedică constituirea cvorumului necesar pentru organizarea adunării generale în acestă săptămână. Prin urmare, adunarea se va face pe 21 septembrie, zi în care majoritatea judecătorilor de la instanţa supremă se vor întruni pentru a constitui Secţiile Unite şi pentru a judeca recursuri în interesul legii.

Pe de altă parte, personalul auxiliar de la Tribunalul Bucureşti şi-a reluat, începând de miercuri, activitatea cu publicul timp de o oră şi jumătate pe zi, între orele 9.30 şi 11.00, potrivit unui anunţ postat pe site-ul instanţei.

Judecătorii sunt nemulţumiţi că guvernanţii nu au luat în calcul celelalte revendicări ale lor privind trecerea bugetului instanţelor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu 1 ianuarie 2009, alocarea, pe viitor, a unui procent de cel puţin 1% din PIB şi trecerea de urgenţă a taxelor de timbru şi a veniturilor provenind din timbrul judiciar de la bugetele unităţilor administrativ teritoriale la bugetele instanţelor.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, la finalul videoconferinţei pe care a avut-o cu şefii instanţelor şi parchetelor, că Legea unică nu va duce la scăderea salariilor magistraţilor, cărora le-a cerut din nou să îşi reia activitatea.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite