Timişoara: Magistraţii sunt indecişi dacă vor protesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii din Timiş sunt şi ei nemulţumiţi de grila unică de salarizare conform căreia salariile lor ar ajunge la aproape jumătate din remuneraţia de acum.

CITEŞTE şi:

Magistraţii se pregătesc de grevă

Amână greva ca să aibă dosare mai puţine

Magistraţii au refuzat să facă grevă în stradă

Magistraţii bihoreni continuă greva


Aceştia nu se grăbesc să ia decizii şi preferă să analizeze situaţia cu atenţie, pentru a putea stabili cum anume vor acţiona în continuare. „Noi medităm la nişte soluţii acum. Este legea salarizării unice pe care trebuie să o analizăm cu atenţie, să evaluăm proiectul, să vedem exact ce anume conţine actul normativ”, a spus Lidia Barac, preşedintele Curţii de Apel Timişoara. Judecătorii de la Curtea de Apel vor stabili, atunci când vor reveni cu toţii din concediu,  dacă vor protesta şi în ce fel. „Probabil că vom face o Adunare Generală în 1 sau 2 septembrie, pentru că nu se cuvine să iei o hotărâre în lipsa colegilor”, a continuat Lidia Barac.

Nu vor face grevă


Judecătorii  Tribunalului Timiş s-au întâlnit şi ei  în cadrul unei Adunări Generale pentru a lua o decizie. „În niciun caz nu vom face grevă, întreruperea totală a activităţilor este, prin urmare, exclusă”, a comunicat Mihaela Roibu, purtător de cuvânt al Tribunalului Timiş. Posibilitatea ca magistraţii din Timiş să protesteze a fost exclusă şi de reprezentanţii Baroului. „La Bucureşti s-au luat măsuri radicale pe care nu cred că le vor urma şi cei de aici”, a spus Lazăr Gruneanţu, Decanul Baroului Timiş. În Timiş sunt aproximativ 150 de magistraţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite