Morar: Magistraţii nu-şi denunţă colegii corupţi pentru că nu au încredere în sistemul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morar: Magistraţii nu-şi denunţă colegii corupţi pentru că nu au încredere în sistemul judiciar
Morar: Magistraţii nu-şi denunţă colegii corupţi pentru că nu au încredere în sistemul judiciar

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA), Daniel Morar, a atras astăzi atenţia că magistraţii nu-şi denunţă colegii corupţi pentru că nu au încredere în sistemul judiciar.  Aceasta ar fi, în opinia lui, explicaţia pentru faptul că la DNA nu există niciun denunţ făcut de un procuror sau un judecător împotriva unui coleg care a săvârşit o faptă de corupţie.

Mai citeşte şi:


Morar a explicat că magistraţii refuză să-şi denunţe colegii corupţi deoarece consideră că "e ceva urât" şi nu vor nici să fie martori în dosarele de corupţie.

"Magistraţii refuză să dea declaraţii ca martori în dosarele colegilor, chiar dacă le pui probele în faţă şi le arăţi că ştiau dinainte că acel coleg a săvârşit o faptă de corupţie", a precizat Morar, la prezentarea raportului "Vulnerabilităţi ale sistemului juridic din România", realizat de Iniţiativa pentru o Justiţie Curată.

"Avem din ce în ce mai puţine denunţuri", a adăugat procurorul şef al DNA. El a mai spus că acestă atitudine este explicabilă prin faptul că oamenii nu fac denunţuri decât dacă au un interes, nu pentru că ar fi determinaţi de conştiinţă.

Daniel Morar consideră că pedepsele pentru corupţia din sistemul judiciar ar trebui să fie mari şi că magistraţii ar trebui să intre în închisoare, dacă iau mită.

Preşedintele Societăţii pentru Justiţie, judecătorul Cristi Danileţ, cel care de altfel a realizat raportul, crede că "într-adevăr, nu există niciun caz de judecător sau procuror care să-şi fi denunţat colegii, însă poliţiştii au început să facă astfel de lucruri în ultimul timp, asta rezultă din analiza noastră".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite