Magistraţii vor primi miercuri forma finală a Legii salarizării unice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernanţii le-au promis magistraţilor, în cadrul întâlnirii de marţi, că pe 2 septembrie le vor trimite forma finală a Legii salarizării unice, dar, în acelaşi timp, le-au dat de înţeles că au modificat din nou grila de salarizare, a declarat pentru NewsIn preşedintele UNJR, Dana Gârbovan.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) a declarat marţi, pentru NewsIn, după întâlnirea cu Executivul, că guvernanţii le-au comunicat magistraţilor că grila de salarizare a fost din nou modificată şi de aceea ar putea primi miercuri forma finală a proiectului. "Noi suntem chemaţi să negociem pe ceva ce nu mai este de actualitate", a declarat Gârbovan, precizând că magistraţii sunt nemulţumiţi pe acest motiv.

De asemenea, magistraţilor li s-a dat de înţeles, în cadrul întâlnirii de marţi, că salariile tuturor bugetarilor vor scădea din ianuarie 2010.

Vicepreşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat marţi că reprezentanţii Executivului au recunoscut, în cadrul întâlnirii de la Guvern, că salariile în justiţie vor scădea cu 55%, prin reducerea sporurilor de stres şi de confidenţialitate.

"Nu se garantează salariile din prezent. Este prima oară când Guvernul recunoaşte că vor scădea salariile cu 55%. Reprezentanţii CSM s-au retras de la discuţie, după ce guvernanţii au recunoscut făţiş că salariile magistraţiilor vor scădea. Vom primi mâine un răspuns le revendicările noastre, însă eu cred că a fost doar o mimare a consultărilor", a declarat judecătoarea, după 3 ore şi jumătate de discuţii.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a transmis CSM, Ministerului Justiţiei şi Guvernului observaţii legate de proiectul Legii unice de salarizare, una dintre acestea vizând reducerea diferenţelor dintre salariile judecătorilor cu funcţii de conducere şi ale celor cu funcţii de execuţie. UNJR arată că reducerea acestei diferenţe ar trebui făcută prin creşterea coeficientului alocat funcţiilor de execuţie în grila unică de salarizare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite