Magistraţii care l-au „albit“ pe Ion Dumitru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii  care l-au „albit“ pe Ion Dumitru
Magistraţii care l-au „albit“ pe Ion Dumitru

Completul de 9 judecători ai instanţei supreme care a decis achitarea deputatului PSD Ion Dumitru în dosarul „Romsilva” a fost prezidat, conform legii, de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Lidia Bărbulescu.

Din completul de judecată au mai făcut parte Anton Pandrea, Rodica Aida Popa, Gheorghe Florea, Nicu Jidovu, Gheorghe Teodorescu, Gilica Ciucă, Mariana Cârstocea şi Iuliana Rîciu. Lidia Bărbulescu şi Anton Pandrea sunt şi membri CSM şi au şi condus Consiliul pe o perioadă de câte un an.

Cei nouă judecători vor trebui să-şi motiveze decizia prin care fostul director general al „Romsilva” Ion Dumitru a fost achitat definitiv, deşi raportele de audit şi expertizele întocmite de Garda Financiară şi de DNA au arătat că acesta, alături de alte şapte persoane, ar fi adus prejudicii de aproape 3 milioane de euro prin cheltuieli inutile şi achiziţionarea de bunuri la preţuri chiar şi de 20.000 de ori mai mari decât cele practicate.

Judecătorii instanţei supreme au ajuns la concluzia că Ion Dumitru nu a comis nicio infracţiune, ci mai degrabă şi-a făcut meseria. Romsilva - instituţia care administrează întregul fond forestier din România – s-a consituit parte civilă în procesul deputatului PSD, însă odată cu achitarea lui se presupune că nu a fost vorba de niciun prejudiciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite