Daniel Buda: Magistraţii trebuie să înţeleagă că nu sunt bani la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul Daniel Buda,  a afirmat, referitor la cererea de reexaminare a OUG privind plata unor drepturi salariale pentru magistraţi, că procurorii şi judecătorii trebuie să înţeleagă că bugetul nu poate suporta aceste plăţi şi că reexaminarea prevede "doar o amânare".

"Nu văd de ce stârneşte atât de multe valuri, cât timp la bugetul de stat nu sunt suficienţi bani. Una este când sunt bani, şi nu se vrea să se dea, şi alta este atunci când nu există bani", a declarat Daniel Buda, citat de NewsIn.

Buda a mai subliniat faptul că prin reexaminarea cerută de preşedintele Traian Băsescu se cere "doar o amânare" a plăţilor acelor drepturi salariale pentru magistraţi obţinute prin hotărâri judecătoreşti, iar aceştia trebuie să înţeleagă perioada dificilă generată de criza economică. "Toată lumea este conştientă de dificultăţile pe care le are România. Să trecem peste această criză necesită un efort de solidaritate din partea fiecăruia dintre noi, inclusiv din partea magistraţilor", a mai spus Buda.

Traian Băsescu cere reexaminarea OUG 225/2008, care prevede plata unor drepturi salariale pentru magistraţi obţinute prin hotărâri judecătoreşti, preşedintele argumentând că amânarea acordării acestor sume apare ca o "soluţie justificată şi oportună" pe timp de criză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite