Magdalena Boiangiu a încetat din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul şi criticul de teatru Magdalena Boiangiu a murit, ieri seara, în jurul orei 22.00, la vârsta de 70 de ani. Citiţi aici întreaga colecţie de articole semnate de Magdalena Boiangiu în ziarul Adevărul şi în săptămânalul Dilema Veche.

UNITER regretă dispariţia Magdalenei Boiangiu

Trupul neînsufleţit va fi incinerat mâine, 1 iulie, ora 11.00 la Crematoriul uman Vitan Bârzeşti.

Scurtă biografie


Magdalena Boiangiu s-a născut în 1939 şi a absolvit, în 1960, Facultatea de Filologie, secţia de critică şi teorie literară.

Citiţi ultimul articol al Magdalenei Boiangiu: Alegeri cu morţi şi răniţi

Magdalena Boiangiu a fost una dintre cele mai lucide voci din presa noastră.   A lucrat ani buni în radio, înainte de 89, unde a fost redactor, a susţinut emisiuni de critică teatrală, de teatru radiofonic, culturale şi de analiză socială. Totodată a fost  şi secretar literar la Teatrul Bulandra din Capitală.

După Revoluţie a făcut parte din echipa revistei „Dilema” şi apoi „Dilema veche”, unde a avut o rubrică permanentă de analiză politică internaţională. Despre politică internaţională a scris, până aproape în ultima clipă, şi în rubrica ei din ziarul „Adevărul”. A fost, totodată, o figură importantă a criticii teatrale:a făcut parte din juriile UNITER, a scris în revistele de specialitate, iar în „Adevărul literar şi artistic” a susţinut rubrica de cronică teatrală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite