Magazin de mărunţişuri pentru o cauză mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazin de mărunţişuri pentru o cauză mare
Magazin de mărunţişuri pentru o cauză mare

Asociaţia Esperando a deschis un stand cu obiecte produse de cei cu dizabilităţi, în Complexul Comercial „Maramureş”. Asociaţia Esperando din Baia Mare a deschis primul magazin de caritate din judeţul Maramureş.

Este vorba de un stand ce a fost amplasat în incinta Complexului Comercial „Maramureş” şi care pune spre vânzare obiecte create parţial sau în totalitate de asistaţii asociaţiei. Standul este amplasat doar de două săptămâni, însă vânzările au fost destul de „substanţiale”, după cum arată Daniel Filipaş, director executiv al Asociaţiei Esperando.
„Având în vedere că este un concept nou pe piaţă, suntem mulţumiţi de vânzări. Noi ne-am propus să facem un profit de 300 de lei pe zi, iar scopul nostru a fost atins în câteva zile”, spune Filipaş. „În străinătate, conceptul de magazin de caritate este uzual. Peste tot există standuri, iar în reviste - rubrici destinate vânzării produselor realizate de persoane cu dizabilităţi. Încercăm şi noi să-i obişnuim pe băimăreni cu generozitatea”, spune directorul asociaţiei.

Cadouri începând de la 1 leu

Un număr de aproximativ 40 de asistaţi lucrează zilnic pentru a îmbogăţi rafturile magazinului deschis de Esperando. „Fiecare face ce poate. Noi îi încurajăm. Se simt şi ei utili societăţii şi sunt bucuroşi că aduc un aport financiar, fapt ce le ridică moralul”, explică directorul. 
De la standul deschis de Esperando se pot achiziţiona mici cadouri, obiecte de artizanat, vederi şi suveniruri ornamentale. „Preţul este pentru toate buzunarele. Se găsesc produse de la 1 leu şi până la 10“, spune Daniel Filipaş. Acesta mai arată că angajaţii asociaţiei s-au gândit la produse care pot fi uşor de realizat şi care pot avea succes în rândul clienţilor. „Cel mai important este că fiecare bănuţ câştigat din vânzarea produselor va fi folosit pentru deservirea şi asistarea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din cadrul asociaţiei“, mai spune Filipaş.

Tinerii cu dizabilităţi se simt folositori

Asociaţia Esperando nu este novice în acest domeniu. De câţiva ani încoace, membrii instalează periodic un stand în centrul oraşului pentru a pune spre vânzare lucruri realizate de persoane cu dizabilităţi. Zoltan Sarkozi este unul dintre asistaţii asociaţiei de cinci ani, care în mod constant îşi expune „marfa”. El nu se poate deplasa bine singur şi vorbeşte cu dificultate. A făcut de la mărţişoare până la desene pe magneţi şi alte obiecte de artizanat. „Mă simt folositor şi niciodată nu am crezut că voi putea face un lucru pe care să-l admire şi alţii“, spune tânărul în vârstă de 24 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite