„Mafiotul“ folosea poliţişti recuperatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai puternice grupări de cămătari din judeţul Olt, condusă de Constantin Enache, zis "Mafiotul" (46 de ani), a fost anihilată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Craiova.

Recuperatorii folosiţi de "Mafiotul" erau doi subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt şi un subofiţer jandarm, susţinuţi de interlopi de etnie rromă.

Citiţi şi:

Italia: Un mafiot care a transformat doi români în sclavi a fost arestat

Descinderea mascaţilor

Procurorii DIICOT Craiova au făcut ieri 18 percheziţii în Slatina şi comuna Brebeni, judeţul Olt, în urma cărora au reţinut 11 persoane. Procurorii au avut sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi al luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Constantin Enache, zis "Mafiotul", a fost ridicat de la locuinţa sa, din comuna Brebeni.

Potrivit procurorilor, acesta le promitea victimelor sale împrumuturi cu dobânzi de 10-20 la sută pe lună, fără garanţii. După ce oamenii luau banii, membrii grupării le cereau dobânzi care ajungeau la 300% pe lună şi îi obligau, prin agresiuni fizice, să plătească. Mulţi
clienţi au rămas fără case şi maşini, fiind obligaţi, sub ameninţări, să semneze că au primit sume mult mai mari de bani. Dacă cei împrumutaţi nu aveau cum să le dea sumele cerute, cămătarii le obligau pe rudele acestora să le achite. Banda era alcătuită din mai multe persoane de etnie rromă, dar şi din doi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Olt, Marius Veţeanu şi Claudiu Paţa, şi un subofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Nelu Cosma.

„Sunt nevinovat!"

Poliţiştii au percheziţionat ieri locuinţa liderului grupării, Constantin Enache, şi au ridicat mai multe bunuri. Procurorii susţin că prejudiciul cauzat de către gruparea condusă de Enache depăşeşte suma de 1.000.000 de euro.

„Au venit poliţiştii pe la 5-6 dimineaţa. Pe mine m-au chemat să fiu martor la percheziţie. Am văzut că au ridicat acte, cartuşe şi o sumă de bani, nu ştiu cât. Nu ştiu cu ce se ocupa vecinul meu. Din ce am auzit, împrumuta oamenii cu bani", a spus Nicolae Beleţ, vecin de-al "Mafiotului".

Mascaţii nu l-au lăsat pe Constantin Enache să stea de vorbă cu presa. „Sunt nevinovat", a strigat acesta din maşină. Procurorii au ridicat de la locuinţa lui Enache trei autoturisme de lux. Cei 11 au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost audiaţi la sediul DIICOT Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite